Šport
15 ogledov

Srbi v četrtfinale z dodatno samozavestjo

Srbija - Ukrajina EPA
Nedeljska zmaga proti Franciji je Srbom prinesla prvo mesto v skupini E in teoretično najlažjega tekmeca v četrtfinalu. Glede na to, da Srbe čakajo Španci, v njihovem taboru ni velike evforije.

"Ta zmaga ne pomeni samo prvega mesta v skupini. Po dveh slabih predstavah smo se dvignili in odigrali odlično tekmo. Ne želim evforije, saj se moramo osredotočiti na vsako tekmo. Potrebujemo eno zmago v naslednjih treh tekmah, da si zagotovimo nastop na svetovnem prvenstvu," je previden srbski selektor Dušan Ivković.

Legendarni Duda, ki so mu srbski navijači skandirali pred tekmo proti Franciji in med njo, je dodal: "Ta zmaga nam bo dala dodatno gotovost. Francoze smo nadigrali in kljub številnim zgrešenim prostim metom prevladovali skozi celotno srečanje. Naša igra je bila bolj organizirana, čeprav je na nasprotni strani stal najboljši organizator na svetu. S svojo moštveno igro smo lahko zadovoljni."

Zmagujejo na pomembnih tekmah

Srbski kapetan in prvi mož reprezentance Nenad Krstić po tekmi ni skrival zadovoljstva: "To je bila naša najboljša tekma na prvenstvu. Iz tekme v tekmo smo boljši in zdaj smo v položaju, ko lahko zmagujemo na pomembnih tekmah. Nekatere manj pomembne tekme smo odigrali slabše in temu se bo treba še posvetiti." Za konec je dodal: "Nimamo veliko časa za slavje, saj se bomo hitro posvetili četrtfinalni tekmi. Moramo se pripraviti po svojih najboljših močeh."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.