Šport
4341 ogledov

Srbi znoreli: "Sram naj vas bo. Kako dolgo se boste še sramotili?"

Nadal Đoković Profimedia
Združenje teniških profesionalev (ATP) je spet na udaru zaradi domnevno nespoštljivega odnosa do Novaka Đokovića.

Najboljši tenisač na svetu Novak Đoković je z današnjim dnem začel svoj 376. teden na vrhu svetovne teniške lestvice, kamor se je ponovno zavhitel po nedavni zmagi na OP Avstralije, njegovi 22. na grand slamih in 10. v Melbournu. 

Đokovič je dobil vseh 12 dvobojev v letu 2023, njegov niz nepremaganosti pa traja že 17 zaporednih tekem, potem ko je na lanskem ATP Finals v Torinu dobil vseh pet dvobojev in se takorekoč sprehodil do šeste lovorike na zaključnih turnirjih.

Kljub popolni prevladi pa naj bi bil Đoković še naprej žrtev nespoštljivega odnosa krovne teniške organizacije ATP.

Na to so opozorili novinarji srbskega Kurirja, ki so v precej ostrem tonu kritizirali ATP-jeve naslovne fotografije na nekaterih največjih družbenih omrežjih, kjer imata prednost pred Đokovićem še naprej Španca Carlos Alcaraz in Rafael Nadal.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Sram naj vas bo! Kako dolgo se boste še sramotili? Naj nekdo obvesti ATP, da je Srb najboljši, ne pa njihova španska ljubljenčka," so prispevek naslovili pri Kurirju.

V nadaljevanju so zapisali, da je takšna diskreditacija nedopustna celo v luči ATP-jevih nizkih standardov in nič kaj prikriti mržnji do najboljšega igralca na svetu.

Poudarili so še, da sta od Đokovićevega zadnjega uspeha minila že več kot dva tedna, ATP-jeve strani pa medtem še naprej poveličujejo Alcaraza, ki na OP Avstralije sploh ni igral, in Nadala, ki se je zaradi poškodbe kolka poslovil že v drugem krogu.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.