Šport
33 ogledov

Srbija na nogah: orli čez Dansko v 2. krog!

Vujin Srbija Danska evropsko prvenstvo EP rokomet Beograd Pionir EPA
Srbski rokometaši so se na domačem evropskem prvenstvu po dveh zaporednih zmagah že prebili v drugi krog tekmovanja. V beograjskem Pionirju so orli sestrelili še svetovne podprvake Dance in v nadaljnje tekmovanje odnašajo maksimalno število točk (24:22). Nemci so se proti Makedoniji za las rešili izpada (24:23).

Skalpu Poljske iz prvega kola so Srbi v torek dodali še svetovne podprvake Dance in se skupaj z razprodano dvorano Pionir veselili sanjske uvrstitve v drugi del tekmovanja. Za orle bo tekma s Slovaško zgolj revijalna, saj bodo v drugi krog v vsakem primeru odnesli maksimalne štiri točke. Pri Srbih je znova blestel vratar Darko Stanić, ki je s 17 obrambami danske napadalce spravljal v obup. Nekaj manj kot sedem minut pred koncem je bilo na semaforju še 22:22, skupaj z obrambami Stanića pa sta ključno prednost in zmago domačim pristreljala Marko Vujin in Dalibor Čutura.

Makedonci izgubili bitko za Niš

Na izjemno izenačeni tekmi v Nišu si pred polno dvorano makedonskih navijačev niti "domača" Makedonija niti "gostujoča" Nemčija nista priigrali večje prednosti. Nemci so sicer resda pobegnili na začetku tekme in povedli s 3:0, a se za več kot dva zadetka do konca tekme nato ni uspelo oddaljiti nobenemu moštvu. Makedonci so bili v napeti končnici bližje zmagi, a najprej zapravili napad treh proti enemu, strel za izenačenje prvega igralca tekme Kirila Lazarova pa je nekaj sekund pred koncem stresel nemško prečko. Nemci so se tako rešili pred zgodnjim izpadom, saj bi ob porazu z Makedonijo in zmagi Švedske na večerni tekmi proti Češki že morali spakirati kovčke, tako pa ostajajo v igri za napredovanje.

Poljaki so se po presenetljivem porazu na prvi tekmi proti Srbiji tokrat znesli nad Slovaki, tekmo v beograjski dvorani Pionir pa sta vodila slovenska sodnika Nenad Krstič in Peter Ljubič. S tremi goli Bartosza Jureckega so hitro pobegnili v vodstvo s 3:0, Slovaki pa so se vrnili po nekaj obrambah vratarja Richarda Stochla in izenačili pri 4:4. Poljaki so polčas dobili za štiri gole (17:13), strelske vaje pa so se začele šele v nadaljevanju, ko se je Bartoszu Jureckemu pridružil še brat Michal za ogromnih 24:15. Številčni poljski navijači so štiri minute pred koncem slavili že vodstvo s 17 goli razlike (38:21), kar je bilo na koncu več kot dovolj za največjo zmago turnirja.

EP v rokometu, predtekmovanje, 2. kolo:

Skupina A (Beograd)

Slovaška : Poljska 24:41 (13:17)
Kukucka 5, Valo in Petro 3; Tkaczyk 8, B. Jurecki 6, M. Jurecki in Kuchczynski 5

Srbija : Danska 24:22 (10:12)
Ilić 8, Vujin 5, Čutura, Nikčević in Toskić 3; Christiansen in Hansen 4, Lindberg 3

Lestvica: 1. Srbija 4 točke*, 2. Poljska 2, 3. Danska 2, 4. Slovaška 0.

Skupina B (Niš)

Makedonija : Nemčija 23:24 (12:12)
Lazarov 7, Stoilov 6, Mojsovski 4; Kaufmann 6, Theuerkauf 3, Gensheimer, Pfahl, Sprenger in Christophersen 2

Češka : Švedska 29:33 (17:19)
Jicha 7, Filip 6, Nocar 5; Ekberg 10, Lundström 6, Andersson 5

Lestvica: 1. Švedska 3 točke, 2. Češka 2, 3. Nemčija 2, 4. Makedonija 1.
* - že v naslednjem krogu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.