Šport
11246 ogledov

Srbkinje o umazanih poslih Slovencev: "Zato smo izpadle!"

srbska ženska rokometna reprezentanca Euro 2022 Facebook
Ženska rokometna reprezentanca Srbije je neslavno končala evropsko prvenstvo.

V torek je Slovenija v celjski dvorani Zlatorog premagala Srbijo (27:24), si zagotovila napredovanje in tekmice poslala domov.

Srbkinje, ki so pred tem na velikih tekmovanjih trikrat ugnale Slovenke, so na letošnjem turnirju izgubile vsa tri srečanja. V prvem kolu proti Švedski (27:21), v drugem proti Danski (34:21).

slovenske rokometašice velika zmaga Šport Uspelo je! Slovenke v drugem delu EP

Igra srbske reprezentance je bila slaba, rokometašice so si prislužile številne kritike tamkajšnje športne javnosti. Prav zato je bila reakcije ene najbolj izkušenih igralk v srbski vrsti presenetljiva.

"Žal mi je, ker smo imele pred to tekmo popolen medsebojni izkupiček s Slovenijo. Še bolj mi je žal, ker je nasprotna ekipa snemala naše treninge. Ni bilo kamer, uporabili so telefon in iPad, da so nas snemali," je o domnevnem škandalu dejala Jelena Lavko.

"Če jih je strah, ali nas bodo premagali z ekipo, v kateri imamo skupno štiri zunanje igralke, kaj lahko potem sploh povemo o rokometu in športu," je srbskim medijem še povedala Lavko.

Sneman naj bi bil trening Srbkinj v dvorani Tri lilije v Laškem. V prostorih za medije so bile na mizah škatle, v njih pa naprave za snemanje - prenosne računalnike in mobilnike. To nakazujejo objave na Instagramu, poroča hrvaški portal Index.

Srbija trening Tri lilije | Avtor: PrtSc PrtSc

Selektor Srbije je Slovenec Uroš Bregar. Nanj in na njegove izbranke se je po porazu s Slovenijo zgrnilo obilo kritik. Še bolj glasne so postale po trditvah Jelene Lavko. Praktično nihče nima razumevanja za srbske rokometašice.

"Torej snemanje treninga je razlog poraza, ne katastrofalna igra in diletantstvo naših igralk? Dobro potem ... Ni mi jasno, zakaj smo pripeljali tega Janeza, da vodi našo selekcijo. Je mogoče, da mi nimamo ustreznega rokometnega trenerja?" se je glasil eden od komentarjev na priljubljenem srbskem športnem portalu.

"Aaa ... Jaz sem se pa čudil, zakaj tako slabo igrajo. No, zdaj je vse jasno," je bil še en piker komentar za izjavo Jelene Lavko. "Do kdaj nam bodo še drugi krivi za našo nesposobnost ..." je bil komentar podobne vsebine.

"Najslabša na igrišču, najbolj glasna izven njega. Tipično naše," je bilo še eno mnenje o Jeleni Lavko.

"Da, bilo je veliko čudnih stvari. Menda so jim v hotelu stregli pri kosilu, na recepciji pa so zahtevali njihove dokumente. Umazani posli Slovencev," je bil naslednji v vrsti pikrih komentarjev. "Kakor ste igrale, vam ne bi pomagalo niti, če bi trenirale na Marsu. Najbrž je še kamera jokala, ko vas je snemala. Škoda prostora na spominski kartici za vas."

"Da da, umazani so ti Slovenci. Poleg njih je pozabila na zaroto Vatikana in Kominterne. Pa še pripadniki CIA in KGB so bili videni v dvorani. Domnevno," je bil eden bolj vščekanih komentarjev.

Slovenija bo drugi del evropskega prvenstva, ki ga gostita še Črna gora in Severna Makedonija, odigrala v ljubljanski dvorani Stožice. V četrtek se bo pomerila s Hrvaško, v ponedeljek z Norveško in v sredo z Madžarsko

Komentarjev 5
  • munja 10:20 10.november 2022.

    Če je Srbija izgubila zaradi snemanja tekme, potem pa res nimam besed.

  • Gandi123 19:43 09.november 2022.

    "Mlahavom🖕i dlaka smeta!" Izpadle so zato, ker so dale dva gola manj kot Slovenke!!!

  • nostradamus 16:08 09.november 2022.

    izpadle so in to boli razlog ni snemanje ampak boljsa igra nasih punc