Šport
9442 ogledov

Srbov veliki tekmec presenetil: Tega ljudje o Đokoviću ne vedo

Medvedjev Profimedia
Danil Medvedjev, veliki konkurent Novaka Đokovića, je razkril eno od anekdot v povezavi s srbskim teniškim igralcem.

Ruski teniški igralec Danil Medvedjev je po zadnji zmagi na OP Avstralije nad neugodnim Felixom Augerjem-Aliassimom opisal, kakšen odnos imata s prvim igralcem sveta, Srbom Novakom Đokovićem. S slednjim se na tem prvenstvu sicer lahko srečata šele v finalu.

"Enkrat sva trenirala z Novakom. To je bilo tako zabavno. Omenil je, da bova igrala Davisov pokal skupaj čez nekaj dni. "Ja vem," sem mu odvrnil. To je bilo prvič, ko sem igral za reprezentanco. Ponudil mi je, da grem z njim. Ker sem, tako čutim, precej sramežljiva oseba, sem takoj rekel: "Ne, ne, zveza je že rezervirala vozovnice zame," sem mu odvrnil. Toda šlo je za dolg let s prestopi, triurnim čakanjem itd. Potem sem razmišljal sam pri sebi in si rekel, da bi moral reči "ja". Po eni uri, ko sva končala s treningom, sem ga vprašal, če ponudba še velja. Dejal je, da ja. Nato sem mu dejal, da bom šel z njim," je pojasnil Medvedjev.

"Mislim, da je to tisto, česar ljudje o Novaku Đokoviću ne vedo. Resda je lahko na igrišču zelo neugoden, lahko je to in ono ... Ko sem ga prvič spoznal, sem bil okoli 400. mesta na ATP-lestvici, zdaj sem tretji na svetu, vmes sem bil tudi prvi ... Počutim se, da z menoj ravna tako, kot je ravnal že prej. Seveda sem zdaj bistveno večji tekmec, kot sem bil v preteklosti, toda odnos izven igrišč, ko se srečava, je enak in to mi je pri njem všeč. To se mi z njegove strani zdi nekaj zelo lepega," je še dodal Medvedjev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.