Šport
1 ogledov

Srbska 001 premagala britanskega 007

Leto 2008 je bilo za Jeleno Janković zelo uspešno. Žurnal24 main
Srbska teniška igralka Jelena Janković, ki je del svojega življenja pokazala na filmskem platnu, je na dan premiere filma Jelenin svet premagala tudi srbsko premiero Jamesa Bonda.
 

Preberite še

Intervju: Katarina Srebotnik
Leto, ko je padel kralj Roger
Leto boja za številko ena

Jelena Janković se je samozavestno, še preden je zares osvojila vrh teniške lestvice WTA, odločila, da je čas, da se njeno življenjsko zgodbo predstavi na filmskem platnu. Pravzaprav je največji krivec za to režiserka Tanja Brzaković , ki ne skriva navdušenja nad karizmatično rojakinjo. "Najbolj me navdušuje njena energija, res je prava borka. Tudi ko se zdi, da je dvoboj že izgubljen, se ne vda," je o svoji znani rojakinji za beograjski dnevnik Blic povedala Brzakovićeva.


Jelena se te dni v Mehiki pripravlja na novo sezono. © AFP

 
Film, ki so ga snemali 14 mesecev, se začne v hotelski sobi z Jeleninim jutranjim obredom zbujanja, ki teniško igralko pokaže kot običajno 22-letnico, nato pa preskoči na njene "delovne" obveznosti, ki med drugim vključujejo treninge, obveznosti do medijev in srečanja z navijači. In kaj 80-minutni film o trenutni številki ena svetovnega tenisa prinaša novega? Kot je poudaril Alastair Garland , Jelenin agent, se film osredotoča na "osebo, ki se skriva za teniško igralko" .

"Čeprav je borka in je psihično in fizično močna, ni superheroj. Je nad tem, je naravna in iskrena, kar je režiserka uspešno pokazala," je pisalo v kritiki v Politiki . "Smejala se bo sebi, jokala zaradi žalostnih spominov, preklinjala, ko bo jezna, pri intimnih podrobnostih pa bo sramežljiva. In prav zato je popolna filmska junakinja," je o Beograjčanki sklenila filmska kritičarka Dubravka Lakić .

Dokumentarec Jelenin svet je bil v Srbiji dobro sprejet tako pri kritikih kot pri gledalcih, zato se producenti, družba Talas Film, že ukvarjajo z možnostmi distribucije filma tudi po svetu, Garland pa je med drugim povedal še, da je s končnim rezultatom zadovoljna tudi glavna junakinja filma. "12. novembra sem imela premiero svojega dokumentarnega filma, ki je podrl rekord gledanosti, še več, na večer premiere, ko je hkrati potekala tudi premiera novega Jamesa Bonda, je bila dvorana kina, kjer se je vrtel moj film, polna," je v svojem blogu napisala srbska številka 1, ki se trenutno v Mehiki pripravlja na novo sezono. "V prihodnosti jo zanima tudi igranje, zato je bil film zanjo dobra izkušnja, saj je veliko časa preživela pred kamero in izven teniških igrišč," pa je o ciljih za prihodnost svoje varovanke še izdal Garland. No, če se bo zdaj znova osredotočila na tenis in branjenje številke ena, bo morda kmalu lahko posnela še nadaljevanje. Kako je videti njeno življenje zdaj, pa si poglejte spodaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.