Šport
475 ogledov

Srbske solze sreče

srbska ženska odbojkarska reprezentanca Epa
Srbske odbojkarice so na Svetovnem prvenstvu na Japonskem prvič v zgodovini postale svetovne prvakinje.

V finalu so v Yohokami po izenačenem, dramatičnem in zelo kakovostnem srečanju s 3:2 (-21, 14, -23, 19, 12) premagale Italijo, ki tako ostaja pri enem naslovu svetovnega prvaka.

Srbkinje, sicer tudi aktualne evropske prvakinje, so do svojega največjega uspeha prišle povsem zasluženo. V finalu so sicer naredile več napak od tekmic, toda v vseh drugih elementih so bile boljše. Obe ekipi sta blesteli predvsem v obrambi v polju, reševali sta nemogoče žoge in dvorano dvignili na noge.

V srbski reprezentanci sta se kot ponavadi z učinkovitostjo izkazali Tijana Bošković, sicer najkoristnejša igralka prvenstva, in Brankica Mihajlović, dosegli sta 26 oziroma 19 točk, pri Italijankah jih je Paola Egonu, najboljša korektorka prvenstva, dosegla 33.

Tretje mesto so zasedle olimpijske prvakinje Kitajke, ki so v malem finalu s 3:0 (22, 19, 14) premagale Nizozemsko, pete so bile branilke naslova Američanke, ekipa Luke Slabeta, sicer pomočnika selektorja, so v boju za peto mesto s 3:1 premagale Japonke.

Sedme so bile Brazilke, osme Rusinje, devete Dominikanke, desete pa Turkinje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.