Šport
24 ogledov

Srbski Kanadčan razveselil Boston

Milan Lučić (desno) je dosegel zmagoviti zadetek za Bruins. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V ligi NHL sta bili na sporedu dve tekmi drugega kola končnice: v vzhodni konferenci je Boston z golom Milana Lučića ugnal Philadelphio s 3:2, v zahodni pa je Chicago premagal Vancouver s 4:2.

Kosmatinci iz Bostona so na prvi tekmi drugega kroga šele v podaljšku strli odpor Letalcev iz Philadelphie. Na podoben razplet je kazalo tudi na drugi medsebojni in izjemno izenačeni tekmi v Bostonu, domače gledalce pa je v delirij navdušenja spravil Kanadčan Milan Lučić, ki je 2:57 minute pred koncem tekme dosegel zmagoviti gol za 3:2.

V domači zasedbi se je izkazal tudi slovaški veteran Miroslav Šatan, ki je dosegel drugi gol in prispeval dve podaji, tudi za zmagoviti Lučićev zadetek, med strelce pa se je vpisal tudi Johnny Boychuk. Domači finski vratar Tuukka Rask je zbral 24 obramb, tako kot gostujoči čuvaj mreže Brian Boucher. Pri Letalcih je bil najbolj razpoložen Danny Briere, ki je dosegel gol in asistiral pri zadetku Mika Richardsa. Tretja tekma bo v sredo v Philadelphii.

Vancouver, ta je v prvem krogu izločil Los Angeles z edinim Slovencem v ligi Anžetom Kopitarjem, je drugi obračun v vetrovnem mestu suvereno začel in si v uvodnih petih minutah priigral vodstvo z 2:0 – po zadetkih Masona Raymonda in Šveda Mikaela Samuelssona. Nato so do sape prišli tudi domači hokejisti in prek Brenta Seabrooka znižali na 1:2.

V nadaljevanju so Jastrebi vseskozi pritiskali na gol gostujočega vratarja Roberta Luonga (29 obramb), po neplodni drugi tretjini pa so preobrat naredili v tretji. Najprej je mrežo kanadskega reprezentančnega čuvaja mreže na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru načel Patrick Sharp, gostiteljem pa sta zmago v zadnji poldrugi minuti prinesla Kris Versteeg in Patrick Kane.

Liga NHL, končnica, 2. kolo:

– Vzhod:
Boston Bruins : Philadelphia Flyers    3:2
Boston vodi v zmagah z 2:0;

Zahod:
Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 4:2
izid v zmagah je izenačen 1:1

* moštva igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.