Šport
72 ogledov

Srbski mediji so Hrvate označili za strahopetce

Vaterpolo Hrvaška Francija, olimpijski turnir EPA
Hrvati namerno izgubili tekmo, da se izognejo Srbiji.

Hrvaška vaterpolska reprezentanca je včeraj izgubila proti Franciji, ki pred tem v skupini ni dosegla nobene zmage. Pred pol leta so proti Franciji Hrvati zmagali z 20:5. S tem namernim porazom so se v četrtfinalu izognili svetovnim in evropskim prvakom Srbom in bodo v četrtfinalu igrali proti Brazilcem. 

Srbski mediji so si po tem sramotnem porazu dali duška. "Strahopetci!" so Hrvatom sporočile srbske Vesti, ki menijo, da da gre za očiten primer namerno izgubljene tekme. 

"Hrvati srbskim delfinom pobegnili s črte," pa je naslov v Telegrafu, kjer so Hrvaško označili kot najbolj neprijetno presenečenje turnirja. 

"Žal mi je, da je tako, v tem ravnanju ni niti š od športa, naj se s tem ukvarjajo tisti, ki so to naredili, to ni naša stvar," je poraz komentiral srbski vaterpolist Živko Gocić.

Pred srečanjem s Srbijo so Hrvati varni do morebitnega finala. 

To blamažo lahko opere samo zlato

Kritični pa so tudi hrvaški mediji. Index tako piše, da je bilo smešno in žalostno gledati, kako so se njihovi igralci trudili, da ne zabijejo gola. 

A hkrati so spomnili, na rokometaše, ki leta 2007 kljub ukazu z vrha Španiji niso dovolili zmagati  in so nato v četrtfinalu izpadli, namesto da bi se naprej sprehodili mimo Islandije. Tudi Španski košarkarji so se z namernim porazom proti Rusiji na olimpijskih igrah v Londonu  izognili ZDA in osvojili srebrno medaljo, a so pregazili vsa olimpijska načela, tisti pravi in ne vikend navijači pa jim tega niso odpustili. 

"Morda bo Hrvaška zlata, ampak postavlja se vprašanje, kako si lahko najbljši, če bežiš pred najboljšimi. To blamažo lahko opere samo naslov olimpijskega prvaka," je še zapisal komentator.   

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • vladek 14:49 15.avgust 2016.

    če je kdo gledal rokoborbo med Rusom in Hrvatom,vam bo mogoče jasno.Hrvat ga je položu na hrbet in je bil Rus par sekund v nezavesti,pa je kljub tem zmagal Rus,Te OI so sama goljufija v vseh panogal Naj Bog čuva ...prikaži več Slovenijo in naše otroke

  • vladek 14:46 15.avgust 2016.

    ma kdo še Hebe Srbe,razen slovenci

  • ARBAJTER 13:23 15.avgust 2016.

    Kot vedno. Špekulacije, matematika.....