Šport
23 ogledov

Srce za Slovenijo, a bo igrala za Srbijo

Barbara Varlec bo za Srbijo lahko igrala od lta 2013 naprej. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Čeprav ji srce bije za Slovenijo, bo Barbara Varlec v bodoče nastopala za srbsko reprezentanco. Tako se je odločila, ker se je zaljubila v Srba, in ker naša reprezentanca (po njeno) nima perspektive.

Na poročata rtvslo.si in siol.net se je rokometašica Krima Mercatorja Barbara Varlec odpovedala slovenski reprezentanci in bo v bodoče nastopala za Srbijo. Varlečeva bo imela pravico nastopa za Srbijo leta 2013. Dvaindvajsetletna Varlečeva je lansko sezono kot posojena igralka preživela v Srbiji, kjer je igrala za Zaječar. Med sezono je zelo napredovala, hkrati pa se je še zaljubila, z napovedano poroko pa bo lahko tudi pridobila srbsko državljanstvo. Letos poleti se je vrnila v Krim, kjer je zdaj med nosilkami igre slovenskih prvakinj.

K tej odločitvi me je vodil izključno športni motiv. Slovenska reprezentanca nima perspektive, Srbija pa je gostiteljica evropskega prvenstva leta 2013 in bo tam ciljala na medaljo.
Barbara Varlec, za rtvslo.si

Zunanja igralka je nazadnje za Slovenijo igrala na nedavnem pripravljalnem turnirju na Hrvaškem, kjer so se Slovenke pomerile tudi s Srbkinjami. Po pravilih Evropske rokometne zveze (EHF) bo morala Varlečeva počakati tri leta, preden bo lahko oblekla drug reprezentančni dres. Srbski selektor Duško Milić, ki je v zadnjih letih na podoben način izgubil več vrhunskih rokometašic, načrtuje izgradnjo nove in močne reprezentance.

"Moje srce bo vedno bilo za Slovenijo. To je moja dežela, a v športnem in rokometnem smislu nisem več videla prave prihodnosti v slovenski reprezentanci," je za Sportal povedala Varlečeva in dodala: "Vse, kar se dogaja okoli slovenskega rokometa in krovne organizacije, je bilo pika na i za takšno odločitev. Žal mi je, da me ne bo zraven na letošnjem evropskem prvenstvu na Norveškem in Danskem ter da ne bom pomagala Sloveniji, a zaradi pravila treh let je to edina možnost, ki jo vidim. Vsekakor pa bom močno stiskala pesti za moje prijateljice in soigralke v Lillehammerju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.