Šport
14 ogledov

Srebotnikova boljša od Molikove

Katarina Srebotnik Žurnal24 main
Katarina Srebotnik je uspešno preskočila prvo oviro na odprtem teniškem prvenstvu ZDA. S 6 : 2 in 6 : 2 je ugnala Avstralko Alicio Molik. Sedaj jo čaka Rusinja Marija Kirilenko.
Katarina Srebotnik, ki na letošnjem OP ZDA nastopa kot 22. nosilka, je na igriščih Flushing Meadowsa gladko v eni uri igre odpravila Avstralko Alicio Molik. Ključni statistični dejavnik, ki je prevesil tehtnico na stran Srebotnikove, so bile neizsiljene napake: Molikova jih je napravila kar 25, Srebotnikova le 8. Ob štirih odvzetih servisih Srebotnikove je bilo napredovanje v naslednji krog pričakovano. "V prvem nastopu sem igrala zelo dobro, predvsem brez nihanj v igri. V obeh nizih sem hitro prišla do prvega breaka, tudi zaradi dobrih returnov, kar je na koncu odločilo, saj je znano, da Molikova odlično servira, jaz pa sem tokrat našla pravi odgovor na njen začetni udarec," je posrečanju dejala Velenjčanka s stalnim prebivališčem v Dubaju. "V drugem dvoboju me čaka trd obračun, saj je Maria Kirilenko v odlični formi. Sicer ni nosilka, a si je pred žrebom nisem želela za nasprotnico. Upam, da mi bo uspelo spet najti pravo igro in seveda pot do zmage," je še dodala najboljša slovenska teniška igralka.

Srebotnik : Kirilenko
Čeprav si Srebotnikova ni želela Kirilenkove za nasprotnico, pa statistika priča v korist naše teniške igralke. Doslej sta se namreč srečali dvakrat, obakrat pa je zmago domov odnesla Srebotnikova. Prvič je v Zürichu 2006 Katarina zmagal s 6 : 3 in 6 : 2, drugič pa nedavno v Stanfordu, ko je bilo 6 : 0 in 7 : 6. Sicer pa 20-letna Rusinja Maria Kirilenko trenutno zaseda 36. mesto na lestvici WTA, v karieri pa je osvojila le en turnir (Srebotnikova štiri). Statistika torej kaže v korist naše šampionke, če bo tudi tokrat pravilna, pa bomo videli po dvoboju.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.