Šport
5 ogledov

Srebotnikova gladko čez prvo oviro

Srebotnikova bo naredila vse, da bo osvojila domači turnir. Žurnal24 main
Slovenka Katarina Srebotnik je v prvem kolu turnirja v Portorožu zlahka premagala Hrvatico Sando Mamić. Oba niza je dobila s po 6:2. Andreja Klepač bo v dvojicah nastopila v sredo.
 

Portorož (WTA), 1. kolo

K. Srebotnik (SLO, 2) : S. Mamić (HRV) 6:2, 6:2

Prireditelji teniškega turnirja WTA Banka Koper Slovenia Open so po popoldanskem nalivu, ki je nekoliko zmotil spored tekmovanja, po dveh urah zamude uspeli nadaljevati dvoboje prvega kola. Osrednji torkov dvoboj se je začel ob 20.50, nasproti sta si stali druga nosilka Slovenka Katarina Srebotnik in nepostavljena Hrvatica Sanda Mamić . Srebotnikova je Hrvatico po slabi uri in 20 minutah premagala z 2:0 v nizih. Mamićeva proti naši najboljši igralki ni imela večjih možnosti. Prvi niz je zanesljivo dobila s 6:2. Odločilno prednost je proti mladi Mamićevi pridobila v sedmi igri, ko je na njen servis povedla s 5:2. Nato pa rutinirano dobila še osmo igro na svoj servis. Drugi niz je bolje začela Mamićeva, ki je Srebotnikovi odvzela servis in povedla s 2:0. To pa je bilo tudi vse, kar je Mamićeva pokazala v drugem nizu. Srebotnikova je namreč dobila naslednjih šest iger zapored in tudi drugi niz dobila s 6:2.

Srebotnikova v Portorožu. © Barbara Milavec

 
Katarina je po uvodnem dvoboju dejala: "Pričakovala sem zelo neugodno igro, saj je nasprotnica levičarka in je zato lahko zelo nevarna nasprotnica. Sem pa s prikazano igro zelo zadovoljna in bi rada tudi v nadaljnjih dvobojih obdržala takšen nivo igre." V drugem kolu se bo Kata pomerila z Nemko Julia Görges , ki je s 6:4 in 6:3 malo po polnoči izločila Rusinjo Jekaterino Bičkovo. "To je odlična priložnost za maščevanje po wimbledonskem porazu, po katerem sem bila precej razočarana. Upam, da mi bo revanša uspela. Ta teden sem trenirala z Nemko in malo potipala' v kakšni formi je, zato vem, da je odlično pripravljena. Za zmago se bom morala zelo potruditi, saj kljub njeni mladosti nima nihanj v igri." V torek bi se morala vnovič predstaviti tudi Andreja Klepač , ki je med posameznicami izpadla že v prvem kolu – s 7:5 in 6:0 jo je  v ponedeljek izločila tretja nosilka , Danka Caroline Wozniacki , a je njen dvoboj prestavljen na sredo. V paru z lansko zmagovalko Čehinjo Lucie Hradecko bo odigrala dvoboj prvega kola dvojic proti bolgarsko-avstrijski navezi, Biljana Pavlova : Nicole Rottmann.

 

Portorož (WTA), 1. kolo

C. Pin (FRA) : M. Erakovic (NZl, 6) 7:5, 5:7, 6:3;
K. Šprem (HRV) : J. Rodina (RUS) 4:6, 6:3, 6:3;
S. Errani (ITA, 8) : M. Elena Camerin (ITA) 6:7, 6:2, 6:1
J. Bovina (RUS) : T. Perebijnis (UKR) 6:3, 6:4
J. Görges (NEM) : J. Bičkova (RUS) 6:4, 6:3
M. Kirilenko (RUS, 1) : N. Ožegović (HRV) 6:1, 6:1

V konkurenci posameznic je osma nosilka Italijanka Sara Erani s  6:7 izgubila prvi niz, a nato dobila preostala dva s 6:2 in 6:1 ter tako izločila nepostavljeno rojakinjo Mario Eleno Camerin . Šesta nosilka Novozelandka  Marina Erakovic  je proti Francozinji  Camille Pin izgubila po napetem dvoboju s 5:7, 7:5, 3:6. Hrvatica Karolina Sprem je v dvoboju nepostavljenih s 4:6, 6:3 in 6:3 premagala Evgenijo Rodino . V drugo kolo sta v torek napredovali tudi Rusinja Jelena Bovina in Italijanka Mara Santangelo . Slednja se je namučila z Nemko Yanino Wickmayer (4:6, 7:6, 6:4). Gladko se je v drugi kolo uvrstila tudi prva nosilka turnirja Marija Kirilenko , ki je dvakrat s po 6:1 po vsega uri igre premagala Hrvatico Niko Ožegović in nakazala, da si po Estorilu in Barceloni trdno želi osvojiti še tretji turnir letos.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.