Šport
5 ogledov

Srebotnikova le še v igri dvojic

Katarina Srebotnik Žurnal24 main
Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je končala posamične nastope na zadnjem letošnjem turnirju za grand slam v New Yorku.

Zanjo je bila v drugem krogu usodna Marija Kirilenko, ki je zmagala brez večjega napora, in sicer s 6 : 4 in 6 : 3. "Danes ni bil moj dan. Kirilenkova je odigrala odlično, tako kot igra v zadnjem času. Sama nisem imela pravega občutka za žogico. Nisem bila 100-odstotna, manjkala mi je tista prava energija, s katero bi lahko premagala odlično razpoloženo nasprotnico. Brez slednje v takšnih dvobojih ne moreš računati na končni uspeh," je bila razočarana Kata, ki ji ni uspelo ponoviti lanskega uspeha, ko jo je v tretjem krogu izločila Lindsay Davenport.

Kljub temu se od New Yorka še ne bo poslovila, saj jo čaka še nastopanje v igri dvojic, kjer s partnerico, Japonko Ai Sugijamo, po dobrih rezultatih na turnirjih v Wimbledonu, Torontu in Roland Garrosu pričakujeta veliko.

V ženski konkurenci brez presenečenj
V tretji krog se je brez težav uvrstila druga nosilka v konkurenci posameznic, Rusinja Marija Šarapova, ki je s 6 : 1 in 6 : 0 gladko odpravila Avstralko Casey Dellacqua. Nekaj več težav je imela četrtopostavljena igralka, Rusinja Svetlana Kuznjecova, ki je Francozinjo Camille Pin premagala v treh nizih s 6 : 3, 4 : 6 in 6 : 0.

Tudi pri moških naprej vsi favoriti

Med moškimi sta se v tretji krog uvrstila četrti in peti nosilec, Rus Nikolaj Davidenko in Američan Andy Roddick. Davidenko je trikrat s 6 : 2 ugnal Nemca Nicolasa Kieferja, Roddick pa je imel težje delo z Argentincem Josejem Acasusom, ki pa je v četrtem nizu pri vodstvu Roddicka s 4 : 6, 6 : 1 in 6 :2  dvoboj predal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.