Šport
0 ogledov

Srebotnikova ostaja na 24. mestu

Srebotnik - main Žurnal24 main
Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik na lestvici WTA ostaja na 24. mestu. Druga najboljša Slovenka Andreja Klepač je po finalu v dvojicah na lestvici dvojic napredovala na 164. mesto.
Katarina Srebotnik je z uvrstitvijo v finale na OP Slovenije v Portorožu sicer dobila novih 55 točk, ki pa niso bile dovolj za premik na lestvici. Srebotnikova tako ostaja na 24. mestu. Druga najvišje uvrščena Slovenka je Andreja Klepač, ki pa ni ponovila lanskega dosežka iz Portoroža, zato je nekaj točk izgubila in s 124. nazadovala na 133. mesto. Nekaj mest sta izgubili tudi Maša Zec Peškirič, ki je zdaj 193., in Polona Hercog, ki je na 404. mestu.

Sicer pa na prvih devetih mestih na lestvici ni sprememb. Še naprej vodi Belgijka Justin Henin pred Rusinjo Svetlano Kuznjecovo in Srbkinjo Jeleno Janković. Na deseto mesto se je vrnila Slovakinja Daniela Hantuchova, ki je s tega mesta izrinila Francozinjo Amelie Moresmo, ki je zdaj na 12. mestu.

Srebotnikova ni doživela spremembe niti na lestvici najboljših igralk dvojic, še vedno je šesta, po pričakovanju pa je zaradi uvrstitve v finale Portoroža na tej lestvici velik skok zabeležila Klepačeva, ki se je z 223. povzpela na 164. mesto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.