Šport
4 ogledov

Srebotnikova pometa naprej

Katarina Srebotnik ima priložnost za prvo slovensko zmago v Portorožu. Žurnal24 main
Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je prva finalistka OP Slovenije v tenisu. Velenjčanka je v dveh nizih premagala Argentinko Giselo Dulko. V finalu proti Tatiani Golovin.
Katarina Srebotnik je za uvrstitev v nedeljski finale potrebovala dobro uro in 20 minut. Najboljša slovenska teniška igralka je v prvem polfinalnem dvoboju dneva v dveh nizih s 6 : 2 in 6 : 3 odpravila sedmo nosilko in 43. igralko sveta Argentinko Giselo Dulko . Tretja nosilka je tudi predzadnji obračun pred polnimi portoroškimi tribunami odigrala v enakem slogu kot vse doslej. "Na igrišču sem tudi danes pustila srce in upam, da bom v enakem slogu nadaljevala tudi jutri," si je uvodoma zaželela nasmejana Velenjčanka, ki si je po lanskem bolečem porazu v prvem kolu letos v Portorožu še drugič po letu 2005 spet priigrala finalni nastop in se od veselja takoj po današnji zmagi s prvega pomola vrgla v morje. "V prvem nizu sem prikazala skoraj brezhibno igro, na zelo visoki ravni. Ampak vedela sem, da bo Dulkova dvignila raven igre, a sem imela v drugem nizu pripravljen odgovor na njen napad in sem dobro odgovorila ter šla s polno paro naprej. A prvi niz je bil res briljanten," je svojo igro ocenila Srebotnikova in priznala, da je ta čas morda na vrhuncu forme.

"Dejstvo je, da tu igram zelo, zelo dober tenis. Zavedam se, da bo do padca v igri gotovo prišlo, to je normalno, a upam, da ne ravno v jutrišnjem finalu. Res, da ponavadi rečemo, da človek vedno ne more imeti svojega dne, a tu v Portorožu lahko rečem, da imam vsak dan svoj dan," je veselo razlagala in dodala, da zdaj živi svoje sanje: "Res mi gre vse po načrtih, zdaj imam celo možnosti za zmago in vse skupaj je res neverjetno. Igram agresiven tenis, tudi finale bom odigrala na vso moč in morda mi uspe uresničiti največjo željo in pred fantastičnimi domačimi navijači priti do zmage."


Katarina Srebotnik v Portorožu ruši vse pred seboj. © Kaja Sajovic

 
Srebotnikova letos nastopa povsem sproščeno, se udeležuje številnih aktivnosti ob samem igrišču in vse to jo je ob odlični igri pripeljalo do prvega finalnega nastopa letos. "Sem vesela oseba in to rada ljudem tudi pokažem. Sami rezultati s turnirjev ne povejo ničesar o tem, kakšna oseba sem v resnici. Lani je bilo drugače, saj sem bila po slovesu že v prvem krogu precej nezadovoljna. Močno si želim zmage, a verjamem, da ne bom jokala, če morda jutri izgubim. Zdaj se zavedam, da življenje ni zgolj tenis." Ob tem je Srebotnikova še poudarila, da ji je v užitek igrati pred polnimi tribunami ob bučni spodbudi domačih navijačev. "Le redko imam podporo polnega stadiona in občutek je neverjeten! In letos znam to navijanje obrniti sebi v prid, da me kar ponese med igro, ne pa, da ga čutim kot dodaten pritisk. Super je, ko vidim, da publika uživa in to mi daje krila," je še povedala 26-letnica in razkrila, da se bo za stavo s trenerko Biljano Veselinović ob morebitni nedeljski zmagi takoj po dvoboju oblečena vrgla v morje.


Tatiana Golovin je dobila zadnji obračun s Katarino Srebotnik  © Kaja Sajovic

 
Francozinja Tatiana Golovin je bila v drugem polfinalu dneva prav tako v dveh nizih s 7 : 6 (5) in 6 : 2 boljša od osme nosilke Rusinje Vere Duševine . Finalni obračun bo v nedeljo na osrednjem igrišču ob 16. uri. S prvo nosilko in 19. igralko sveta Francozinjo Golovinovo se je Srebotnikova doslej v karieri pomerila dvakrat. Leta 2003 v Miamiju je bila boljša Slovenka, letos v Antwerpnu pa se je gladke zmage (6 : 0, 6 : 2) veselila Golovinova. Tako ima "Kata" v finalu odlično priložnost, da razmerje obrne sebi v prid in se obenem maščuje za letošnji poraz. Skratka, v Portorožu se v finalu obeta prava teniška poslastica. Obe igralki sta namreč prikazali izjemno igro, borbenost in željo po zmagi.

V prvi izmed dveh končnih odločitev na tretjem OP Slovenije je Andreja Klepač v paru z Rusinjo Eleno Lihovčevo izgubila svoj prvi finale WTA. V igri dvojic je slovensko-ruska naveza po ogorčenem boju izgubila s 7 : 5, 4 : 6 in 7 : 10 proti češkemu paru Hradecka/Voracova.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.