Šport
19 ogledov

Srebotnikova se je razšla s trenerko

Katarina Srebotnik (levo) in Biljana Veselinović ne bosta več sodelovali. Žurnal24 main
Najboljša slovenska teniška soigralka Katarina Srebotnik, ki letos zaradi poškodb še ni zaigrala, je v sredo sporočila, da ne bo več sodelovala s trenerko Biljano Veselinović.
"To je velika prelomnica in odločitev je bila zelo težka. Napočil je čas za spremembo, vsaka sprememba je včasih tudi dobrodošla. Tudi v mojem primeru verjamem, da bo tako. Vzrok je tudi poškodba, ki se je zavlekla toliko časa, Biljana je morala iti naprej svojo pot in ni bila več v situaciji, da me čaka," je v sredo sporočila Katarina Srebotnik na tiskovni konferenci v Portorožu. Kot je Srebotnikova poudarila, je bilo njuno sodelovanje vedno korektno in zelo uspešno, kar konec koncev kažejo tudi rezultati. "Ta štiri leta sem bila uvrščena med top 30 in top 20 in sem zelo zadovoljna, da je Biljana stopila na mojo teniško pot in mi pomagala, da sem postala boljša igralka," dodaja Srebotnikova.

Od Katarine se je pričakovalo preveč
Biljana Veselinović je v sporočilu za javnost dejala, da ji je bilo v veliko zadovoljstvo delati s takšno profesionalko, kot je Katarina. "V štirih letih skupnega sodelovanja se niti enkrat ni zgodilo, da česa ne bi oddelala maksimalno zavzeto in po najboljših močeh. Bila sem ena redkih trenerjev na WTA Touru, v katere delo se ni nihče vmešaval, ne menedžer in ne starši, kar je danes v ženskem tenisu prava redkost. Nekoliko mi je žal, ko se ozrem nazaj, da se je v Sloveniji včasih od Katarine pričakovalo še več, celo preveč. In to tudi takrat, ko je igrala odlično in imela izjemne rezultate," je še med drugim zapisala Veselinovićeva.

Išče novega trenerja
Glede iskanja novega trenerja je Srebotnikova potrdila, da je sredi pogovorov in ima že nekaj možnih opcij, predvsem tujih trenerjev, vendar za zdaj o imenih še ne more govoriti. "Zdaj je moja prioriteta, da čim prej pozdravim svojo poškodbo in šele nato bom začela trenirati z novim trenerjem."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.