Šport
12 ogledov

Srebotnikova v finalu Aucklanda

Katarina Srebotnik bo nastopila v finalu dvojic v Aucklandu. (Foto: Anže Petkovš Žurnal24 main
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je med dvojicami na turnirju WTA v Aucklandu z nagradnim skladom 220 tisoč dolarjev uvrstila v finale. Marija Šarapova je povsem odpovedala.

V polfinalu je Katarina Srebotnik skupaj s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta prvi nosilki, po 46 minutah ugnala tretjepostavljeni Indijko Sanio Mirza in Čehinjo Renato Voracovo s 6:1 in 6:1. Srebotnikova in Peschkejeva se bosta v finalu pomerili z boljšima iz dvoboja med Švedinjo Sofio Arvidsson in Marino Erakovic z Nove Zelandije ter Francozinjo Alize Cornet in Romunko Edino Gallovits.

Ruska teniška igralka Marija Šarapova, 18. igralka sveta, se je kot prva nosilka turnirja v Aucklandu z nagradnim skladom 220 tisoč ameriških dolarjev morala posloviti že v četrtfinalu. Boljša od zvezdnice, ki se je minulo sezona uspešno vrnila v karavano po poškodbi, je bila 88. igralka lestvice WTA Madžarka Greta Arn s 6:2, 7:5.

"Tako gre to. To je tenis. Zdaj sem z mislimi usmerjena že v naslednji turnir. Ta poraz mi ne bo preprečil mojih načrtov," je bila razočarana Šarapova, ki jo bo verjetno znal potolažiti izvoljenec Saša Vujačić, za katerim je povsem drugačen večer. V nasprotju s tekmico pa je bila Arnova pričakovano povsem prevzeta in v šoku zaradi velikega uspeha, ko so se ji uresničile sanje premagati veliko Šarapovo.

Auckland, WTA (220.000 USD), dvojice, polfinale:

Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Slo/Češ/1)
: Sania Mirza/Renata Voracova (Ind/Češ/3) 6:1, 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.