Šport
14 ogledov

Srebotnikova v finalu dvojic dobila kravato

Katarina Srebotnik Kveta Peschke dvojice doha EPA
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je na turnirju WTA v Dohi z nagradnim skladom 2,4 milijona dolarjev v konkurenci dvojic izgubila v finalu.

Srebotnikova je s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta bili tretji nosilki, morala priznati premoč drugima nosilkama, Kitajki Shuai Peng in Su-Wei Hsieh s Tajvana, s 4:6, 0:6.

Slovensko-češka naveza je v polfinalu premagala Italijanki Saro Errani in Roberto Vinci, prvi nosilki, s 6:2, 3:6 in 10:7.

Hsieh Su-Wei in Peng Shuai sta, odkar igrata skupaj v dvojicah, dosegli že deseto zmago na turnirjih WTA. Tokrat sta svoje delo opravili v dobri uri, po izenačenem prvem nizu sta popolnoma prevladovali v drugem in slavili brez težav. Z današnjo zmago pa sta se tudi povzpeli na prvo mesto lestvice dvojic. Poraženki sta se lahko potolažili s 63.750 dolarji iz nagradnega sklada, zmagovalkama je pripadlo 126.000 dolarjev.

Doha, WTA (2,4 milijona USD):

Dvojice

Shuai Peng/Su-Wei Hsieh (Kit/Tvn/2) : Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Slo/Češ/3) 6:4, 6:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.