Šport
13 ogledov

Srebotnikova v finalu, Haasa izdala leta

Kveta Peschke in Katarina Srebotnik EPA
Tretji nosilki Katarina Srebotnik in Nadja Petrova sta se uvrstili v finale turnirja serije premier v Miamiju z nagradnim skladom 5,1 milijona dolarjev. V polfinalu sta premagali Rusinjo Svetlano Kuznjecovo in Italijanko Flavio Pennetto s 6:3, 3:6 in 10:6.

Katarina Srebotnik se je po uri in 22 minutah uvrstita v svoj 67. finale WTA turnirja, od tega ima v dvojicah 31 zmag. Za nov uspeh bo morala z Nadjo Petrovo premagati prvi nosilki turnirja. V drugem polfinalu sta Američanka Lisa Raymond in Britanka Laura Robson, prvi nosilki, premagali Italijanki Saro Errani in Roberto Vinci s 6:1 in 6:2.

Na moškem mastersu v Miamiju (4,3 milijona dolarjev nagradnega sklada) se bosta v finalu pomerila Britanec Andy Murray, drugi nosilec, ki je v polfinalu izloči Francoza Richarda Gasqueta s 6:7 (3), 6:1 in 6:2, ter Španec David Ferrer, tretji postavljeni igralec, ki je ugnal Nemca Tommyja Haasa s 4:6, 6:2 in 6:3.

Oba finalista sta v polfinalnih obračunih izgubila uvodna niza. Olimpijski zmagovalec Murray, ki je leta 2009 dobil turnir v Miamiju, je celo prvič na letošnjem tekmovanju izgubil niz. "Lahko bi si malo olajšal delo, vendar sem na srečo v zadnjih dveh nizih dvignil ritem, ko sem izboljšal raven servisa," je pojasnil Murray, ki bi v primeru zmage v finalu na svetovni lestvici na drugem mestu prehitel Švicarja Rogerja Federerja.

Konec pravljice veterana

Haas, ki bo 35 let napolnil prihodnji teden, je v dvoboju s štiri leta mlajšim tekmecem dobro začel in vse je kazalo, da bo Ferrer doživel podobno usodo, kot prvi igralec sveta Srb Novak Đoković, ki ga je Nemec v osmini finala. Na koncu je Hass, ki so ga številne poškodbe ustavile na poti do samega svetovnega vrha, kamor se je po operacijah vedno znova začel prebijati, vendarle klonil.

"Za vsako točko sem se moral boriti, čeprav izida v zadnjih dveh nizih tega ne kažeta. Mislim, da je bil Haas v tretjem nizu nekoliko bolj utrujen od mene in to prevesilo tehtnico na mojo stran, saj sem ta del igre začel z zelo slabim izvajanjem začetnega udarca," je menil Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.