Šport
15 ogledov

Srebotnikovi prestižna nagrada

Žal Katarini ne gre med posazmenicami, kjer je končala v prvem kolu. (Foto: Reut Žurnal24 main
Pred začetkom pokala Fed v Mariboru bo nekdanja najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik dobila posebno nagrado Mednarodne teniške zveze za igranje v reprezentanci Slovenije.

Mednarodna teniška zveza (ITF) je naši teniški igralki Katarini Srebotnik podelila nagrado za izjemne dosežke na tekmovanjih pod njenim okriljem. Nagrado, imenovano srce, ji bo ITF predal pred dvobojem pokala Fed ta konec tedna v Mariboru. Srebotnikova bo denarni del nagrade podarila Pediatrični kliniki v Ljubljani. V obrazložitvi je ITF zapisala: "Katarina Srebotnik, nekdanja top 20 igralka sveta, ki je zaradi številnih poškodb precej nazadovala po lestvici, je v izrednem slogu pomagala Sloveniji do uvrstitve v kvalifikacije za svetovno skupino pokala Fed. V tednu tekmovanj na Portugalskem je ostala nepremagana in tako svoji državi pomagala do velikega uspeha."

Poleg Srebotnikove so nagrado srce za izjemne dosežke, prikazano borbenost na igriščih in predanost ekipi prejele še Srbkinja Jelena Janković, Brazilka Maria Fernanda Alves in Japonka Kimiko Date Krumm. Katarina Srebotnik, ki se s slovensko reprezentanco pripravlja na zgodovinski dvoboj proti Japonski ta konec tedna v Mariboru, bo finančni del nagrade, točno tisoč ameriških dolarjev, podarila v dobrodelne namene. "Zelo sem počaščena. Nisem pričakovala, da se bodo ljudje še spomnili name, potem ko sem imela v preteklih letih toliko težav s poškodbami. To je res lepo priznanje, želim pa hkrati to nagrado predati v prave roke, ljudem, ki resnično potrebujejo pomoč. Zato sem se odločila, da jo podarim Pediatrični kliniki v Ljubljani."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.