Šport
13 ogledov

Srebrni junaki so se vrnili v domovino

Odbojka, Brnik, sprejem
1/16
Anže Petkovšek
Slovenski odbojkarji so nekaj minut pred 10. uro zjutraj pristali na domačih tleh. Prvi je navijače pozdravil kapetan Tine Urnaut.

Junaki evropskega prvenstva v odbojki, ki so na poti do finala senzacionalno izločili dve svetovni velesili, so se vrnili v domovino.

Kljub slabim vremenskim razmeram se je na letališču zbralo približno 150 navijačev, fante pa sta med drugimi pričakala tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in podpredsednik slovenske krovne športne organizacije Iztok Čop

Največ pozornosti je bil deležen selektor Andrea Giani, ki je slovensko odbojko dvignil iz sivega povprečja in nagnal strah v kosti evropskim velikanom, ki po številu prebivalcev in finančnem zaledju močno prekašajo Slovenijo.

"Vseskozi sem verjel v to ekipo, ki je celo leto rasla. Na evropskem prvenstvu smo igrali odlično, doživeli poraz z Belgijci, nato pa iz tekme v tekmo dvigovali nivo. Najprej proti Nizozemcem, nato proti Poljakom, v polfinalu proti Italijanom in tudi v finalu smo igrali zelo dobro. Tam smo tudi nekoliko nesrečno na razliko in z osvojenimi 27 točkami izgubili drugi in tretji niz. Ta ekipa nima meja," je za STA povedal Giani.
Zadovoljen je bil tudi nekdanji veslač Iztok Čop, ki je za slovensko tiskovno agencijo povedal: "Vse čestitke odbojkarjem. Ne le, da so me presenetili, fascinirala me je cela zgodba, posebej selektor Giani, ki je znal sestaviti cel mozaik za uspeh. Svoje so pokazali tudi fantje, ki so se po skupinskem delu iz tekme v tekmo dvigovali, kar ni običajna in vsakodnevna odlika slovenskega športa.''

Čebulj: Za takšen uspeh rabiš ''jajca''

 "Vsekakor smo verjeli v svoje sposobnosti, saj nam v nasprotnem primeru ne bi uspelo doseči takšnega uspeha. Mogoče sem tudi sam malce presenečen nad dejstvom, da smo lahko toliko tekem odigrali na vrhunskem nivoju. Za takšen uspeh moraš imeti kakovost in talent ter moraš igrati kolektivno, vsekakor pa rabiš tudi "jajca". Držali smo se določenih pravil, ki so nam prinesla uspeh. Odbojka je zdaj prišla na naslovnice časopisov in tega sem res vesel. Verjamem, da bomo skupaj z navijači prešerno proslavili ta uspeh."

Uradni sprejem odbojkarjev bo danes ob 14. uri na Kongresnem trgu. 

odbojka | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Komentarjev 4
  • patrijarh 14:12 19.oktober 2015.

    V celi sezoni ni napisanega o odbojki toliko kot danes.Drugače obstaja v naši državi kar nekaj klubov in ligaških tekmovanj.

  • zdrej 13:10 19.oktober 2015.

    Čestitke za odličen rezultat!!

  • Avatar skeptik
    skeptik 13:05 19.oktober 2015.

    Super uspeh, ampak vseeno... "Ta ekipa nima meja"?Mejo so jim včeraj postavili že Francozi. Torej res ni potrebe po tako napihnjenih izjavah, polnih nekih neprespanih čustev. Vsaka ekipa ima meje, ki so žal odvisne tudi od dnevne forme. Včeraj ...prikaži več so bili pač močnejši galski petelini.