Šport
34 ogledov

Srebrni Nina in Sabina

Sabina Veit si je priborila srebrno kolajno.
1/7
Žurnal24 main
Slovenska odprava v Pescari ima nove velike razloge za veselje. Plavalka Nina Cesar je osvojila srebro na 800 metrov prosto, atletinja Sabina Veit pa je bila druga v teku na 200 metrov.
"Super, fenomenalno, sploh ne morem verjeti. To je najboljši možen občutek," so bile prve besede 19-letne cesarice Nine, ki je s časom 8:31,26 za več kot pet sekund izboljšala državni rekord Nike Karline Petrič. Članica PK Žita Gorenjke Radovljice in varovanka trenerja Mihe Potočnika ni pričakovala takega izida: "Po dobrem jutranjem plavanju sem upala na še boljši izid v finalu in posledično na državni rekord. Samo nikoli nisem pričakovala, da bom plavala 8:31, res sem zelo vesela!" In kaj ta rezultat pomeni za naprej? "To je dokaz, da dobro delamo. Zagotovo je to velika spodbuda." Zmagala je Italijanka Alessia Filippi (8:20,78), brona pa se je veselila Francozinja Ophelie Cyrielle Etienne (8:32,38).

Drugi vrhunec dneva je sledil le nekaj minut kasneje. Na atletskem stadionu je Sabina Veit s časom 23,45 zaostala le za favorizirano Ciprčanko Eleni Artymata (23,16). "Verjela sem vase, sprostila sem se in uspelo je! Po dolgem času mi je uspel tak tek. Pihal je še veter v prsi, tako da imam še rezerve. Mislim, da bi lahko tekla okrog 23,20 ali celo 23,00," je zadovoljno dejala 23-letna mariborska atletinja in dodala: "Ciprčanka ima bistveno boljši čas od mene. V kvalifikacijah je bil edini cilj priti med tri in se tako uvrstiti v veliki finale. Tam pa potem teči na vse ali nič!" Veitova ne bo imela časa za slavje, saj jo prihodnji teden v Beogradu že čaka nastop na univerzijadi: "Tekla bom tudi na državnem prvenstvu, potem pa me na Bjelolasici čakajo priprave za nastop na svetovnem prvenstvu v Berlinu." Za uspešen zaključek dneva je poskrbel Ljubljančan Matija Kranjc, ki je v metu kopja osvojil bron. Orodje je zalučal 77,82 metra daleč. Zmagal je Turek Fatih Avan (79,78 m)

 

Števec medalj, 5. dan

 DRŽAVA        Z   S  B

1. Italija          25 29 31    85
2. Francija     20 23 20     63
3. Turčija        16 10 11    37
10. Slovenija  2    3   4     9

Med atleti je bila Tina Šutej četrta v skoku s palico, Gregor Kokalovič sedmi v teku na 200 metrov, Jan Žumer pa je bil mesto prekratek za finale. Med ostalimi slovenskimi plavalci se je s petim mestom izkazala ženska štafeta na 4 x 200 prosto, Peter Mankoč je bil peti na 200 delfin, solidno pa se je s sedmim mestom odrezal Radovljičan Robi Žbogar na 100 hrbtno. Telovadci so v ekipni tekmi zasedli sedmo mesto. Dobro sta se odrezala tudi kolesarja Kristijan Koren in Gregor Gazvoda s petim in sedmim mestom. Peto mesto je osvojila tudi karateistka Vesna Bezgovšek v kategoriji do 55 kilogramov. Peto in šesto mesto sta osvojila strelca Robert Markoja in Željko Miočevič, peta pa sta bila tudi balinarja Tadeja Sodec in Dejan Tonejc v natančnem zbijanju. Odbojkarici na mivki Erika in Simona Fabjan sta se prebili že do četrtfinala. Prvo zmago so dosegli tudi odbojkarji, ki so bili boljši od Grkov, rokometašice pa so izgubile tudi proti Srbiji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.