Šport
21869 ogledov

Sredi dvoboja se je zgrudil na tla, zavladala je smrtna tišina

Arthur Cazaux Profimedia
Neprijetna situacija na igriščih v Miamiju. Eden od igralcev je omedlel sredi dvoboja.

Vrhunski šport zna biti včasih zelo krut, kar je na lastni koži občutil vsega 21-letni francoski teniški igralec Arthur Cazaux. Sredi kvalifikacijskega dvoboja turnirja ATP Miami Open z rojakom Haroldom Mayotom se je namreč pri vodstvu s 4:6, 7:5 in 2:1 zgrudil na tla, dvoboj pa je bil prekinjen. 

S posnetka, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih, je razvidno, da se je Francoz kot hišica iz kart zgrudil pri tem, ko bi moral njegov nasprotnik začeti servirati. Sprva se je še uspel z roko nasloniti na koleno, nato pa se je le še sesedel na betonsko igrišče. Na stadionu je zavladala smrtna tišina, kot prvi mu je na pomoč priskočil eden od zdravnikov, zatem je njegovo stanje prišel preverit še glavni sodnik, ki pa je potreboval precej časa, da se je odpravil s svojega stola. Nasprotnika je nato "obiskal" še Mayot.

Prav na Mayota se je vsul plaz kritik, češ da se ni nemudoma odpravil na nasprotno polovico igrišča in preveril, kaj se dogaja z Cazauxem, zato se je Francoz kasneje oglasil na družbenih omrežjih in pojasnil, kaj se je na igrišču pravzaprav dogajalo. "Kar nekaj iger pred tem se Arthur ni počutil dobro in se spopadal s krči. Nisem ga videl pasti in mislil sem, da na tleh leži zaradi krčev. Ko sem razumel, da gre za resnejšo zadevo, sem takoj šel do njega in jasno, bil sem zaskrbljen," je zapisal Mayot.

"Naredil sem vse, kar sem lahko, da sem pomagal. Med nama ni nič drugega kot dobro prijateljstvo in vedno je bilo tako. Prenehajte vseskozi pošiljati sovraštvo! Želim mu hitro okrevanje in vse najboljše," je še dodal na družbenem omrežju X.

Nesrečnega Francoza, ki se je letos prebil vse do četrtega kroga OP Avstralije, so z igrišča odpeljali na vozičku, za omedlevico pa so organizatorji okrivili visoko temperaturo (31 stopinj Celzija). Zmage se je tako veselil Mayot, saj zaradi slabega zdravstvenega stanja Cazaux dvoboja ni mogel nadaljevati.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.