Šport
10 ogledov

Sørensenove noge najmočnejše

Nicki Sørensen (v ospredju). Žurnal24 main
Nicki Sørensen (Saxo Ban) je zmagovalec 12. etape Dirke po Franciji. Ciljno črto je prevozil pred Laurentom Lefèvrom in Francom Pellizottijem.

Danec Nicki Sø rensen (Saxo Bank) je zmagovalec 12. etape kolesarske dirke po Franciji. Na 211 kilometrov dolgi preizkušnji od Tonnerra do Vittela je drugo mesto osvojil domačin Laurent Lefèvre, tretji je bil Italijan Franco Pellizotti; oba sta zaostala 48 sekund.

Nekaj kilometrov pred ciljem se je Danec odločil za pobeg. Tekmeci mu niso mogli slediti in rensen si je do cilja privozil 48 sekund naskoka, tako da je lahko že precej pred ciljno črto zmagoslavno dvignil roke. Trojica, ki kroji vrh skupnega seštevka, je ostala tam, kjer je bila pred današnjo etapo. Vsi so namreč prišli v cilj z glavnino in 5:58 minute zaostanka za današnjim zmagovalcem: nosilec rumene majice Rinaldo Nocentini je bil 48., velika tekmeca iz Astane Lance Armstrong in Alberto Contador pa sta pristala na 16. oziroma 21. mestu.

V petek bodo kolesarji vozili 200 kilometrov dolgo 13. etapo od Vittela do Colmarja, ki bo s tremi vzponi precej zahtevnejša od današnje. Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je danes sporočila, da je umaknila petkovo prepoved uporabe radijskih zvez med kolesarji in ekipami, tako da si bodo tekmovalci na zahtevni preizkušnji spet pomagali s sodobno tehniko.

Tour, 12. etapa:
1. Nicki Soerensen (Dan) 4:52:24

2. Laurent Lefevre (Fra) + 0:48
3. Franco Pellizotti (Ita)
86. Simon Špilak (Slo) 5:58

Tour, skupni vrstni red:
1. Rinaldo Nocentini (Ita) 48:27:21
2. Alberto Contador (Špa) + 0:06
3. Lance Armstrong (ZDA/) 0:08
98. Simon Špilak (Slo) 49:07

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.