Šport
14 ogledov

St. Louis kot "wild card" do 11. naslova

St. Louis Cardinals - Texas Rangers
1/15
EPA
St. Louis Cardinals so zmagovalci ameriške profesionalne baseballske lige (MLB). V odločilni sedmi tekmi finala, t.i. world series, na kateri so imeli prednost domačega terena, so kljub začetnemu zaostanku z 0:2 na koncu s 6:2 premagali Texas Rangers in še enajstič v klubski zgodovini osvojili naslov s skupnim izidom v zmagah 4:3. S tem so postali šele peta "wild card" ekipa, ki je kot srečni izbranec za končnico na koncu prišla do naslova prvaka.

Texas Rangers so se morali tako še drugo sezono zapored zadovoljiti z drugim mestom; lani je moštvo iz Dallasa v finalu MLB z 1:4 v zmagah klonilo proti San Francisco Giants.

Več naslovov kot baseballisti St. Louisa imajo le še New York Yankees, ki so world series osvojili kar 27-krat. Za najkoristnejšega igralca finala (MVP) je bil izbran David Freese (Cardinals).

St. Louis, ki se zdaj ponaša z 11 naslovi prvaka, pred letošnjo zmago je bil nazadnje najboljši leta 2006, je v polfinalu končnice premagal Milwaukee Brewers z 12:6 v odločilni tekmi ter s skupnim izidom 4:2 v zmagah. Texas Rangers, ki so morali lani v finalu priznati premoč San Franciscu, pa so si priložnost za popravni izpit priigrali v polfinalu proti ekipi Detroit Tigers, ki so ga prav tako dobili s skupnim izidom 4:2 v zmagah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.