Šport
18 ogledov

St. Louis ponižal Detroit

Detroit se je povsem osmešil pred domačimi gledalci. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Detroit Red Wings so v noči na četrtek doživeli enega najhujših porazov v zgodovini. St. Louis Blues so jih pred domačimi gledalci ugnali s kar 10:3.

Detroit Red Wings so v sredini tekmi ameriške profesionalne hokejske lige NHL doživeli pravi polom. Brez pomoči slovenskega reprezentanta Jana Muršaka so na domačem ledu s kar 3:10 izgubili proti St. Louis Blues.

V Detroitu se ni videlo, kdo bo igral v končnici in kdo ne. St. Louis, ki nima več možnosti, da se uvrsti med najboljših osem moštev zahoda, je namreč domače povsem nadigral, devet igralcev je doseglo deset golov (dvakrat je bil uspešen le Chris Porter, ki je nasploh dosegel svoja prva gola v sezoni), takega števila zadetkov pa v najmočnejši ligi na svetu nobena ekipa ni dosegla že od 6. februarja leta 2009. Detroit je pokazal, da v izločilne boje ne bo vstopil v najboljši formi, v zadnjih šestih tekmah je zmagal le enkrat.

"Hvala bogu, da je konec. Med tekmo sem trpel, kot že dolgo ne. Tekma se ni in ni hotela končati," je priznal svoje muke trener Detroita Mike Babcock, medtem ko je bil njegov kolega pri St. Louisu Davis Payne seveda boljše volje: "Fantje so me navdušili. Čeprav v sezoni ciljev ne bomo izpolnili, pa so fantje sprejeli moje razmišljanje, da so tekme na koncu sezone vseeno zelo pomembne. Že namreč gradimo moštvo za naslednjo sezono."

V sredinih tekmah je zanesljivo zmago zabeležila tudi Carolina, ki je s 6:2 premagala Montreal. S tem je zadržala možnosti, da se uvrsti v končnico; trenutno je na vzhodu deveta, za tokratnimi tekmeci, ki so šesti, zaostaja pet točk, za osmimi New York Rangers pa tri. Jeff Skinner je z dvema goloma v prvi tretjini svoji ekipi pripravil odlično izhodišče, v nadaljevanju pa ga je posnemal še Jamie McBain, ki je prvič v karieri dosegel dva gola.

Anaheim je gostil odpisano Florido, kdo je imel večji motiv, pa se je videlo na igrišču in pri končnem rezultatu. Racmani so zmagali s 4:2 in so trenutno šestouvrščena ekipa vzhoda. Z dvema goloma je za zmago najbolj zaslužen Corry Perry, drugič je bil uspešen v zadnji minuti, ko je zadel v prazna vrata.

Do zadnje minute sta bili negotovi tekmi v Buffalu in New Jerseyju. V Buffalu, kjer so gostovali New York Rangers, je edini gol na tekmi za domače dosegel Tim Connolly, New Jersey pa je Otočane, drugo ekipo iz New Yorka, premagal s 3:2. Za vrage so gole dosegli Ilja Kovaljčuk, Šved Jacob Josefson in Andy Greene, pri gostih je dvakrat mrežo zatresel Danec Frans Nielsen.

Liga NHL:


Buffalo Sabers : New York Rangers 1:0

New Jersey Devils : New York Islanders 3:2

Carolina Hurricanes : Montreal Canadiens 6:2

Detroit Red Wings : St. Louis Blues 3:10
Jana Muršaka (Detroit) ni bilo v ekipi.

Calgary Flames : Anaheim Ducks 4:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.