Šport
99 ogledov

Stadion Šahtarja spet obstreljevan

Donbass Arena Šahtar Doneck
1/5
Facebook
Ukrajinski prvak Šahtar iz Donecka je sporočil, da je bila njegova Donbass Arena obstreljevana že drugič v zadnjem mesecu dni.

Čeprav so proruski separatisti sklenili premirje z ukrajinsko vojsko, se spodadi v Ukrajini nadaljujejo. V Donecku je bila cilj obstreljevanja ponovno Donbass Arena, domovanje prvaka Šahtarja, katere izgradnja je sicer stala več kot 300 milijonov evrov.

"Dve eksploziji sta 19. septembra odjeknili v bližini Donbass Arene. Delci izstrelkov so poškodovali severovzhodni del objekta, vendar na srečo nihče od ni bil poškodovan," so sporočili iz Šahtarja.

Avgusta več škode

Šahtar je najuspešnejši ukrajinski klub zadnjih let. Ker je Doneck med ukrajinsko krizo postal močno oporišče proruskih separastitov, se je klub začasno preselil v Kijev, domače tekme pa igra v Lvovu. Avgusta so izstrelki močno poškodovali moderen objekt, zadeta pa sta bila tudi pomožno igrišče in stavba v centru za trening.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.