Šport
16 ogledov

Stajan dal piko na i zmagi z 9:1

Matt Stajan je dosegel svoj četrti sezonski gol. Zmagali so s kar 9:1. (Foto: Re Reuters
To je bila tekma, ko bi moral biti prva zvezda Peter Forsberg. A se je odločil, da po dveh odneha. A četudi bi igral, ne bi bilo veliko boljše: Flames so njegove Avalanche ponižali z 9:1.

Ponedeljkova tekma med Colorado Avalanche in Calgary Flames bi morala biti prva domača za Petra Forsberga, odkar se je vrnil v ligo NHL. A je pred njo oznanil, da pri svojih zrelih letih ne more več igrati na tako visokem nivoju. Tako 14.035 navijačev, ki je sicer le do 78-odstotkov napolnilo Pepsi Center v Denverju, ni videlo Forsberga temveč kar devet zadetkov v mreži svoje ekipe. "Nocojšnje igre bi se morali sramovati," je po porazu z 1:9 dejal Paul Stastny. Flames so imeli kar 33 strelov na gol Colorada, devet ploščkov pa je končalo za hrbtom Petra Budaja in Craiga Andersona. V 59. minuti je dal piko na i veličastni zmagi Calgaryja kanadski Slovenec, Matt Stajan. Za hokejista iz predmestja Toronta je to četrti sezonski zadetek.

Liga NHL, tekme 14. 2.:

St. Louis Blues : Vancouver Canucks 3:2
McDonald, Berglund, Steen; Hansen, H. Sedin

Phoenix Coyotes : Washington Capitals 3:2
Whitney, Fiddler, Hanzal; Bradley, Johansson

Colorado Avalanche : Calgary Flames 1:9
Winnik; Glencross dva, Iginla dva, Jokinen, Moss, Babčuk, Stajan, Tanguay

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.