Šport
14 ogledov

Štajerci se še vedno ne predajajo

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Organizatorji 47. Zlate lisice se kljub praktično spomladanskim temperaturam ne predajajo in zagotavljajo, da bodo izpeljali tako sobotni veleslalom kot nedeljski slalom.
Zagotovo nam trenutno vreme ne ustreza, saj so temperature nenormalno visoke. Pričakovali smo, da se bodo znižale, pa postaja vse topleje. Spremljamo vremensko napoved, ljudje so na progi in testirajo različne možnosti utrditve. Višina snega na progi se sicer ne znižuje, težave povzročajo visoke temperature.
Srečko Vilar

Na mariborskem Pohorju so danes dopoldne namerili prek 10 stopinj Celzija, kljub temu pa organizatorji 47. Zlate lisice, svetovnega pokala alpskih smučark, še vedno trdo delajo, da bi tekmo izvedli. Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora, je zatrdil, da bodo tekmi v veleslalomu in slalomu zagotovo izvedli.

Danes je odločilen dan za okrog 60 organizatorjev na progi, ki že dober teden poskušajo zavarovati bel pas okrog pol metra visoke snežne odeje pred odjugo. "Zagotovo nam trenutno vreme ne ustreza, saj so temperature nenormalno visoke. Pričakovali smo, da se bodo znižale, pa postaja vse topleje. Spremljamo vremensko napoved, ljudje so na progi in testirajo različne možnosti utrditve. Višina snega na progi se sicer ne znižuje, težave povzročajo visoke temperature," je pojasnil Vilar.

"Z vsemi silami se bomo borili za tekmo in ta trenutek ne razmišljamo o odpovedi," je zatrdil Vilar. Kljub negotovosti, tekmovalna žirija bo zeleno luč za sobotni veleslalom prižgala okrog devetih zjutraj na dan tekme po zadnjem pregledu stanja na progi, priprave potekajo nemoteno. Popoldne bo na Trgu svobode v Mariboru ob 17. uri najprej koncert skupine Siddharta, ob 18. uri bo odprtje tekmovanja, 15 minut pozneje pa žrebanje startnih številk za sobotni veleslalom. Prva vožnja bo nato v soboto ob 10.45, ob 13.45 pa še finale.

Na ozek bel pas, ki ga obkroža zeleno, skorajda spomladansko okolje, je ponoči okrog deset minut padal tudi rahel dež. Danes bodo morali izbrati pravilen recept za utrditev proge in izmed 15 pripravljenih različic izbrati pravo. Vodja tekmovanja Gorazd Bedrač je dejal, da bodo imeli le eno priložnost. Markusu Mayrju, pomočniku direktorja ženskega dela alpskega svetovnega pokala, se je pridružil tudi direktor Norvežan Atle Skaaral. "Zaključne priprave proge se bo začela takoj, ko bomo izvedeli, kakšne so natančne vremenske napovedi za soboto. Tedaj bomo začeli zaključevati z vsemi deli na progi. Prepričan sem, da bodo strokovnjaki na čelu z Bedračem, Mayrjem in Skaaralom našli pravo rešitev. Mogoče bodo rešitve spreminjali tudi ponoči," je napovedal Vilar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.