Šport
48 ogledov

Stanley četrtič v rokah Pingvinov

pittsburgh penguins Profimedias
Hokejisti Pittsburgh Penguins so v finalu lige NHL v gosteh s 3:1 premagali San Jose Sharks in s skupnim izidom 4:2 v zmagah še četrtič osvojili Stanleyjev pokal.

Kapetan zmagovalcev Sidney Crosby je zbral dve podaji in je bil izbran za najbolj koristnega igralca finalne serije, vratar Matt Murray pa je ubranil 18 od 19 strelov pingvinov.

"Vsi člani ekipe se veselimo, da smo postali prvaki. Pot do finala je bila težka, posebej glede na to, kako smo začeli prvi del sezone. Počasi smo se pobrali in marca prišli v pravi ritem, ki nas je nato ponesel do končnega uspeha," je dejal Crosby, ki je prejel pokal kot prvi v moštvu in ga nato predal Trevorju Daleyju.

Osemindvajsetletni Kanadčan Crosby je tako osvojil drug Stanleyjev pokal in ima še dve zlati olimpijski medalji, lani pa je postal tudi svetovni prvak. Na šesti tekmi tokratnega finala je podal plošček do Krisa Letanga za gol v osmi minuti druge tretjine in Patricu Hornqvistu, ki je zadel prazno mrežo 62 sekund pred koncem in utišal 17.500 gledalcev v SAP Centru.

Brian Dumoulin je v deveti minuti goste povedel v vodstvo, minuto pred golom Letanga pa je izenačil Logan Couture. To je bil tudi edini zadetek za San Jose, ki je igral v prvem finalu v četrt stoletni zgodovini kluba.

Pingvini niso najbolje začeli sezono, po rednem delu so bili četrti, v četrtfinalu pa so izločili najboljši ekipo rednega dela, moštvo Aleksa Ovečkina iz ameriške prestolnice. Po 28 tekmah in desetih porazih je decembra na klopi Pittsburgha Mike Sullivan zamenjal prejšnjega trenerja Mikea Johnstona.

"Sullivan je dal različnim igralcem različne priložnosti, da se izkažejo v številnih vlogah. Mi smo morali narediti svoje in tako je ekipa počasi sestavila svojo igro. Začeti smo verjeti v svoje sposobnosti, dodali borbenost in prišli do končnega uspeha," je menil Crosby.

San Jose je bil šele enajsti po rednem delu sezone, nato pa je prišel do prvega finala v svoji zgodovini.

Liga NHL, finale, 6. tekma:

San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins 1:3 /2:4/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.