Šport
12 ogledov

Stastny dosegel sto točk

Paul Stastny je Colorado popeljal do devete zmage v Denverju. Žurnal24 main
Igralec Colorado Avalancha Paul Stastny je postal šele šesti igralec v zgodovini hokejske lige NHL, ki je osvojil sto točk v manj kot sto tekmah.
 

Liga NHL

Chicago : Detroit 3:2
Colorado : Minnesota 4:2

V nedeljo sta bili na sporedu le dve tekmi lige NHL, na obeh pa sta slavili domači moštvi. Novinec Patrick Kane je z golom in s podajo prispeval levji delež k zmagi Chicaga proti Detroitu, za Detroit pa sta zadela Jiri Hudler in Šved Niklas Lidstrom. Prvi strelec lige Henrik Zetterberg sicer ni blestel, je pa s podajo že na 17. tekmi zapored osvojil najmanj eno točko.

V Denverju v Coloradu so bili vse luči uperjene v Paula Stastnyja, ki je z dvema goloma in s podajo dosegel mejo stotih točk in postal šele šesti igralec v zgodovini prvenstva, ki bi mu ta podvig uspel v manj kot stotih tekmah. Stastny sicer prihaja iz povsem hokejske družine; njegov oče Peter je za sto točk potreboval 73 tekem, njegova strica Marian in Anton pa sta za ta podvig potrebovala 82 oziroma 95 tekem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.