Šport
11 ogledov

Status quo na ATP

Davidenko bo še stiskal zobe, da bi se uvrstil na zaključni turnir. FOTO: Reuter Žurnal24 main
Pred zadnjima večjima turnirjema v sezoni na lestvici ATP ni prišlo do večjih sprememb. Znanih je šest potnikov na zaključni masters, za preostali dve mesti pa se bo ta teden udarilo še sedem tenisačev.

Na teniški lestvici ATP med najboljšimi pred zadnjima dvema velikima turnirjema v sezoni, pariškim mastersom in sklepnim dejanjem v Londonu, vlada status quo. Zmagovalec turnirja v Baslu Srb Novak Djoković, ki je v finalu premagal številko ena, Švicarja Rogerja Federerja, ostaja na tretjem mestu za Špancem Rafaelom Nadalom. Nastop na zadnjem turnirju sezone (od 22. do 29. novembra) so si do zdaj zagotovili Federer, Nadal, Djoković, Britanec Andy Murray, Argentinec Juan Martin del Potro in Američan Andy Roddick. Za preostali dve mesti se bojuje še sedem igralcev, najbližja pa sta Londonu Rus Nikolaj Davidenko in Španec Fernando Verdasco. Od Slovencev je najvišje na lestvici Blaž Kavčič, ki je s 121. mestom prišel do najboljše uvrstitve v karieri, Grega Žemlja je s 154. mestom izenačil najboljšo uvrstitev kariere, Luka Gregorc je 257., Aljaž Bedene je 355., Janez Semrajc pa 413.

Katarina Srebotnik in Dalila Jakupovič povsem skupaj na lestvici WTA. Po zaključnem teniškem turnirju posameznic v Dohi na vrhu lestvice, ki jo objavlja Združenje profesionalnih teniških igralk (WTA), ni sprememb. Serena Williams je sezono končala kot prva igralka sveta. Najvišjo uvrstitev med Slovenkami letos ima Polona Hercog na 71. mestu. Nekoč 20. igralka sveta Katarina Srebotnik je v minuli sezoni izgubila več kot 400 mest na lestvici WTA. Zaradi poškodbe večji del leta ni igrala, trenutno pa je v skupini igralk, uvrščenih pod 400. mesto. Od januarja do marca Srebotnikova ni igrala zaradi poškodbe ahilove tetive, v nadaljevanju pa jo je pestila poškodba rame.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.