Šport
3408 ogledov

Ste videli, kakšen pogled je Litovec dobil od Luke?

Eurobasket 2022 Saša Despot
Slovenija 92, Litva 85. Luka Dončić, 26. minuta tekme. Najverjetneje kar poteza tekme. "Monster dunk," bi rekli Američani (zverinsko zabijanje, op. p.).

Slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić je v eni od akcij osmešil litovskega košarkarja Ignasa Brazdeikisa, ki je ob novi maestralni potezi Luke lahko le nemo opazoval, kako se je Dončić sprehodil do obroča in žogo silovito zabil skozi obroč. A najslajše je za Dončića prišlo po zabijanju: pogled in nasmešek, ki ju je namenil nesrečnemu Brazdeikisu. 

Dončić sicer na uvodni tekmi Eurobasketa za Slovence proti Litvi ni imel svojega najboljšega dne. Zaustavil se je pri 14 točkah (ob metu iz igre 4/14), bil je (skupaj z Blažičem) tretji strelec slovenske reprezentance. Je pa, tako kot smo od njega že dobro vajeni, tudi tokrat izjemno dobro razigraval svoje soigralce, zaustavil se je pri desetih podajah, ob tem pa je zbral še šest skokov. Najboljši strelec dvoboja je bil s 24 točkami Mike Tobey. Naturalizirani Slovenec ameriških korenin je bil edini košarkar na tekmi, ki je presegel mejo 20 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.