Šport
1 ogledov

Steegmansu etapa, Evansu zaostanek

Gert Steegmans se je na mokrih cestah najbolje znašel. Žurnal24 main
Na dirki Pariz-Nica je prvo etapo, ki je bila zaradi slabega vremena skrajšana na vsega 94 kilometrov, dobil Belgijec Gert Steegmans pred domačinom Jeromejem Pineaujem in vodilnim Thorom Hushovdom.

V Franciji na dirki Pariz-Nica so kolesarji opravili s prvo etapo od Amillyja do Neversa, ki pa je bila zaradi slabega vremena kar moćno skrajšana. Namesto predvidenih 184 kilometrov so jih morali prekolesariti "zgolj" 94. Kljub krajši preizkušnji pa kolesarjem še zdaleč ni bilo prizanešeno. Mraz, dež, razgibana cesta, padci in močan ritem so poskrbeli za hudo selekcijo med kolesarji. Med drugimi je trdoto francoskega asfalta občutil tudi eden glavnih favoritov za zmago Avstralec Cadel Evans, ki si je do cilja nabral več kot dve minuti zaostanka in praktično nima več možnosti za vidnejšo uvrstitev v skupnem seštevku.


Thor Hushovd je zadržal prednost, ki si jo je prikolesaril na prologu. © Action Images

 

Večino etape so se v ospredju vozili trije kolesarji, ki pa si odločilne prednosti niso privozili, tako da so jih zasledovalci še pravi čas ujeli. Najboljši so se tako lahko pripravili na zaključek etape, ki pa ni bil ravno pisan na kožo sprinterjem. Prav zato, ker nobena izmed ekip ni uspela sestaviti dobrega "vlaka" je prišlo do številnih napadov, ki pa vseeno niso bili uspešni. Tik pred ciljem pa je močno potegnil Belgijec Gert Steegmans, sicer član Quickstepa , ki je še enkrat več dokazal, da se odlično znajde v težkih razmerah. Drugo mesto si je privozil domačin Jerome Pineau , tretji pa je bil zmagovalec prologa Thor Hushovd , ki je s tem tudi obdržal vodstvo v skupnem seštevku.

Poleg že prej omenjenega Evansa so stik z najboljšimi izgubili še številni drugi vrhunski kolesarji, ki so pred startom računali, da bi lahko v skupnem seštevku posegli med najboljše. V ospredju ni bilo niti našega edinega predstavnika Simona Špilaka , člana italijanskega Lampreja , ki se je v cilj pripeljal na 52. mestu z dobrima dvema minutama zaostanka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.