Šport
118 ogledov

Stefanović: "V Celju preživel najlepša leta"

Rastko Stefanović proti znamenitemu vratarju Thomasu Svenssonu na polfinalu Lige Žurnal24 main
Če je morda Rastko Stefanović, nekdaj izvrstni organizator igre Celja Pivovarne Laško, slovenskim navijačem morda že malce ušel iz spomina, pa rokometna žoga njemu še ni ušla iz rok.

Na pragu četrtega desetletja (letnik 1971) Rastko Stefanović še vedno nastopa za francoski Tremblay. Pogovor z njim smo ogreli z miniaturno provokacijo. Namreč ali bo postal rokometna Merlene Ottey ali pa Svetlana Kitić, ki se s športom spogledujeta še okrog abrahama? "Ne, ne bom rokometna Marlene Ottey, ne bom igral do 50. leta. V februarju bom dopolnil 40 let in mislim, da bo to moja zadnja sezona. Upam. Ampak tako sem razmišljal že sedem, osem sezon (smeh). Počutim se odlično, še vedno sem dobro pripravljen, imam ambicije in veselje do rokometa. To je najpomembnejše," je odvrnil Rastko.

Rastko Stefanović je v sedmih letih pustil globok pečat v Celju. V sezoni 1998/99 je v polfinalu Lige prvakov španski Barceloni, tedaj najbolj dominantnemu moštvu na svetu, zabil kar 16 zadetkov, a so bili Celjani za gol prekratki za uvrstitev v finale.

V Celju je preživel sedem sezon. "To so bila moja najboljša leta," pravi s kančkom nostalgije. Igral je v generaciji, ki je bila "obsojena“ na polfinale Lige prvakov. Preskok se je zgodil dve leti po njegovem odhodu leta 2004 , ko se je Celje povzpelo na evropski prestol. "Do določene mere mi je bilo gotovo žal, ker med svojimi ljudmi nisem postal evropski prvak. To pa mi je uspelo leta 2003 z Montpellierjem. Ampak tak je šport – nikoli ti ne more ničesar zagotavljati stoodstotno. Življenje in rokomet gresta naprej. Največ so vredne prijateljske vezi. Če osvajaš naslove ali ne, moraš ostati dober človek,"  žlahtnost športa razume Srb, ki je imel možnost nastopati za slovensko reprezentanco, a na koncu do tega ni prišlo.

Največ stikov ohranja z Dejanom Perićem, Edijem Kokšarovom in Makedoncem Pepijem Manaskovom, še enim bivšim pivovarjem. "Bili smo prava klapa. Največja stvar v kolektivnem športu je, ko igralci igrajo drug za drugega. Sedem let v Celju mi je ponudilo veliko zadovoljstva," je sklenil srednji zunanji Tremblayja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.