Šport
5 ogledov

Štirje orli na tekmo v Bischofshofnu

Jurij Tepeš je v kvalifikacijah za zadnjo tekmo novoletne turneje izmed Slovence Žurnal24 main
V kvalifikacijah za zadnjo tekmo novoletne turneje je bil spet najdaljši Norvežan Tom Hilde. Na napravi v Bischofshofnu bomo videli vse štiri Slovence. Najboljši Kranjec (17.), najdaljši Tepeš (129,5 metra).

Na zadnji tekmi tradicionalne novoletne turneje štirih skakalnic, ki jo bo v četrtek ob 16. uri gostil Bischofshofen, bodo nastopili vsi štirje slovenski predstavniki – Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš in Primož Pikl. Na današnjih kvalifikacijah je bil najdaljši Nemec Michael Uhrmann, ki je pristal pri 139,5 metra.

Najdaljši od Slovencev je bil s 129,5 metra Tepeš, ki pa je v seštevku točk zaostal za Kranjcem, ki je pristal pri 127 metrih. Prevc je bil s 122,5 metra tretji najdaljši Slovenec, Pikl pa je pristal pri 119,5 metra. Kranjec je osvojil 11. mesto med kvalifikanti, Tepeš je bil mesto za njim, Prevc je bil 20., Pikl pa 35.

Prevc bo na četrtkovi tekmi v drugem paru skakal proti Bolgaru Vladimirju Zografskemu, Tepeš se bo pomeril s Francozom Emmanuelom Chedalom, Kranjec z domačinom Gregorjem Schlierenzauerjem, Pikl pa z Norvežanom Johanom Remnom Evensenom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.