Šport
90 ogledov

Štirje Slovenci na francoski pentlji

Primož Roglič Lotto NL-Jumbo Profimedias
Večina ekip, ki bodo v soboto na startu dirke po Franciji v nemškem Düsseldorfu, je potrdila kolesarje, ki bodo premagovali dobrih 3500 kilometrov dolgo pot do Elizejskih poljan v Parizu.

Med tekmovalci bodo štirje Slovenci. Bahrain Merida je potrdila Grego Boleta, Boruta Božiča in Janeza Brajkoviča, LottoNl-Jumbo pa Primoža Rogliča.

Roglič bo prvič nastopil na slovitem Tour de France, že prvi dan v Düsseldorfu pa bo imel priložnost za odmeven rezultat, saj je na sporedu vožnja na čas. Do zdaj ima najboljšo slovensko uvrstitev Andrej Hautpman, ki je bil leta 2002 četrti. V primeru zmage bi Roglič oblekel tudi rumeno majico vodilnega kolesarja, kar bi bil prav tako zgodovinski dosežek slovenskega kolesarstva.

Bole in Božič bosta na dirki po Franciji nastopila četrtič, Brajkovič petič. Od omenjene trojice ima najboljšo etapno uvrstitev Božič, ki je bil sedmi leta 2011 in 2012. V skupni razvrstitvi je najvišje posegel Brajkovič, ki je bil leta 2012 deveti, takrat je izenačil najboljši slovenski dosežek Tadeja Valjavca iz leta 2008.

Bahrain Merida bo stavila na Italijana Sonnyja Colbrellija, ki bo s pomočjo Božiča in Boleta lovil etapne zmage in zeleno majico najboljšega po točkah, Brajkovič bo eden od pomembnih pomočnikov Španca Iona Izagirreja v hribovitih oziroma gorskih etapah ter v boju za skupno razvrstitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.