Šport
27 ogledov

Štirje veslači premagali Atlantik

Štirje pogumni veslači so premagali Atlantski ocean. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Štirje veslači - dva iz velike Britanije ter po eden z Irske in Ferskih otokov - so zrušili kar 114 let star rekord pri prečkanju Atlantika. Pogumni avanturisti so na kopno zopet stopili več kot po 43 dneh.

Štirje veslači - dva iz velike Britanije ter po eden z Irske in Ferskih otokov - so zrušili kar 114 let star rekord pri prečkanju Atlantika. Pogumni avanturisti so se na pot odpravili 17. junija iz New Yorka, na cilj, ki je bil na britanskem otoku Scilly, pa so priveslali po 43 dneh, 21 urah, 26 minutah in 48 sekundah.

Mešana veslaška naveza - v njej so bili 37-letni Leven Brown, 33-letni-Ray Carroll, 41-letni Don Lennox in 39-letni Livar Nysted - je za 11 dni izboljšala rekord dveh pogumnih norveških ribičev iz leta 1896, ob tem pa je v 24 urah preveslala 190 kilometrov, kar doslej ni uspelo še nobeni posadki na svetu.

Pogumen veslaški četverec je rekord dosegel v 7-metrskem čolnu, na poti pa se je moral "bojevati" tudi z 10-metrskimi visokimi valovi ter vetrovi, ki so občasno pihali tudi 65 km/h, posadka se je tudi zastrupila s hrano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.