Šport
0 ogledov

Štochl podpisal za Celje P. L.

Richard Štochl je postal novi član Celja Pivovarne Laško. Žurnal24 main
Benu Lapajnetu, Aljoši Rezarju in Aljoši Čudiču se je v RK Celje Pivovarna Laško pridružil še en vratar, izkušeni slovaški reprezentant Richard Štochl, ki je podpisal enoletno pogodbo.
Celje Pivovarna Laško je podpisalo pogodbo z izkušenim slovaškim reprezentantom in odličnim vratarjem Richardom Štochlom, ki v Celje prihaja iz Madžarske, kjer je igral zadnjih devet sezon, osem v Dunafferju in eno v Veszpremu. Klub in slovaški reprezentant sta v soboto podpisala enoletno pogodbo, ki je sklenjena za sezono 2009/10. Stochl v Celje prihaja brez odškodnine, v vratih Celja pa bo tako močno zaostril konkurenco.

Štiriintridesetletni Richard Štochl je v Dunafferju igral od leta 2002 dalje, vmes eno sezono tudi za Veszprem, s katerim je osvojil naslov madžarskega prvaka. Pred odhodom na Madžarsko je nastopal za Tatran, Košice in Sečovce, vsi slovaški klubi, ter Duklo iz Češke. Je standardni član slovaške reprezentance, ki je Sloveniji preprečila nastop na zadnjem svetovnem prvenstvu. Na tem je bil Stochl z 41 odstotki ubranjenih strelov na drugem mestu, a je bil s skupaj 110 obrambami daleč pred vsemi ostalimi med prvimi petimi najboljšimi vratarji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.