Šport
16 ogledov

Stollov gol iz skoka odrešil Kralje

Jarret Stoll je junak tako zelo potrebne zmage Los Angeles Kingsov. (Foto: Reute
1/2
Žurnal24 main
Na ledu lige NHL sta ponoči igrala Jan Muršak in Anže Kopitar. Slednji je s Kings zmagal pri Phoenixu s 4:3 (podal je za en gol). Muršak je z Red Wings doma izgubil proti ekipi Blackhawks (1:4).

Junak 25. sezonske zmage Los Angeles Kingsov je Jarret Stoll, ki je v peti minuti zadnje tretjine dosegel spektakularen gol. Po odbitem ploščku se je vrgel na led in z zadnjimi močmi zadel pak in ga poslal za hrbet Ilje Brizgalova (poglejte v dodanem videu). Bil je to zadetek za zmago nad Phoenix Coyotes s 4:3 in tako za kako pomembno zmago - šele tretjo na zadnjih 10 srečanjih.

Kopitar je v osmi minuti podal Drewu Doughtyju za vodstvo z 2:0. 23-letni Hrušičan, ki bo že drugič v karieri nastopil na tekmi zvezd NHL, je vpisal 32. podajo v sezoni, z 48 točkami pa na lestvici strelcev lige še vedno zaseda 12. mesto. Od začetka sezone je Kopitar dal 16 golov.

"Takšna zmaga in takšen preobrat je nekaj posebnega. To lahko ekipi da nekaj samozavesti in na temu moramo zdaj graditi," je poudaril trener Kraljev, Terry Murray. V taboru Kingsov je bilo namreč v zadnjih dneh kar nekaj napetosti. Ne le zaradi porazov, tudi zaradi spornih sodniških odločitev na četrtkovi tekmi (prav tako proti Phoenixu), zaradi česar je ponorel tudi športni direktor, Dean Lombardi. Zaradi javnega obsojanja samega podpredsednika lige, Mika Murphyja, je sicer dobil 50.000 ameriških dolarjev kazni.

"Vedel sem, da je plošček za vratarjem, vendar nisem bil prepričan, koliko časa bo tam ostal, zato sem se kolikor hitro je bilo mogoče pognal in nastavil palico," je odločilne trenutke pred vrati podoživljal Stoll, ki se je po strelu Ryana Smytha gladiatorsko vrgel na odbiti plošček in ga spravil v mrežo. "Prekiniti črni niz ni bilo lahko, saj se prav vsako moštvo bori za vsako točko."

Jan Muršak je z Detroit Red Wings sicer klonil z 1:4 proti aktualnim prvakom, Chicago Blackhawksom, a je igral zanj rekordnih 11 minut in pol (nekaj časa tudi v prvem napadu z Henrikom Zetterbergom in Johanom Franznom). Vprašanje sicer je, do kdaj bo Mariborčan še v postavi, saj se po poškodbah vrača nekaj zvezdnikov Red Wingsov.

Liga NHL, tekme 22. 1.:

Detroit Red Wings : Chicago Blackhawks 1:4
Kopecky dva, Bolland, Brouwer; Emmerton

Philadelphia Flyers : New Jersey Devils 1:3
Van Riemsdyk; Elias dva, Tallinder

Phoenix Coyotes : Los Angeles Kings 3:4
Stempniak dva, Hanzal; Williams, Doughty, Martinez, Stoll

Colorado Avalanche : Boston Bruins 2:6
Stastny, Shattenkirk; Marchand dva, Lucic dva, Recchi, Bergeron

Toronto Maple Leafs : Washington Capitals 1:4
Brent; Ovečkin tri, Hendricks

Montreal Canadiens : Anaheim Ducks 3:4 (po kazenskih strelih)
Pacioretty dva, Darche; Ryan dva, Fowler, Perry

Pittsburgh Penguins : Carolina Hurricanes 3:2
Jeffery, Letestu, Dupuis; Samsonov, Staal

Atlanta Trashers : New York Rangers 2:3 (po kazenskih strelih)
Antropov, Stewart; Wolski, Boyle, Zuccarello

St. Louis Blues : Columbus Blue Jackets 2:5
Brewewr, Berglund; Vermette, Boll, Murray, Nash, Tjutin

Vancouver Canucks : Calgary Flames 3:4 (po kazenskih strelih)
Edler dva, Kesler; Morrison, Glencross, Jackman, Tanguay

San Jose Sharks : Minnesota Wild 4:3
Setoguchi dva, Couture, Ferriero; Koivu dva, Burns

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.