Šport
17 ogledov

Stoner in Pedrosa razred zase

Stoner se na Hondi očitno odlične znajde ... (Foto: Reuters)
1/13
Žurnal24 main
Casey Stoner (Repsol Honda) bo uvodno dirko motociklističnega SP začel z najboljšega sternega položaja. Aktualni prvak Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) je bil na katarskih kvalifikacijah tretji.
Španca Alvara Bautisto (Rizla Suzuki), ki si je na petkovem treningu zlomil nogo, bo od naslednje dirke naprej menjal Američan John Hopkins, ki je za to ekipo že dirkal med letoma 2003 in 2007.

Premoč tovarniške Honde v uvodu v novo sezono razreda MotoGP se je potrdila na kvalifikacijah za nedeljsko motociklistično VN Katarja. Avstralec Casey Stoner in Španec Dani Pedrosa (Repsol Honda) sta bila razred zase. Za njima bo v prvi vrsti začel še aktualni svetovni prvak Španec Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha), ki pa je za najhitrejšim zaostal kar osem desetink. Strah pred že v naprej odločeno dirko je vendarle odveč, saj so vsaj razlike med tretjim in 13. mestom toliko manjše. Marco Simoncelli (Gresini Honda), ki bi utegnil biti presenečenje sezone, je za prvakom na četrtem mestu zaostal le nekaj stotink sekunde, Ben Spies (Fiat Yamaha) pa na petem mestu dobro desetinko. In večkratni svetovni prvak valentino Valentino Rossi (Ducati)? Zasedel je deveto mesto (tretja startna vrsta) in imel natanko sekundo in pol zaostanka za najhitrešim Stonerjem oziroma dobrih šest desetink za še lani ekipnim kolegom, Lorenzom. A zanj najtežje delo šele sledi: njegova rama mora zdržati napore 22 krogov dolge dirke. Ta bo pod sojem žarometov v nedeljo zvečer ob 19.00.

Želel sem si prvo vrsto. Na tej stezi sem prvič v prvi vrsti. Zame je to velik korak naprej, ponavadi sem bil tukaj šele v tretji vrsti. Imel sem dobre čase krogov, a zdaj se moram osredotočiti le na dirko. Upam na dober rezultat.
Dani Pedrosa
"Ekipa dela odlično. Za zdaj nam gre vse kot po maslu. Vsak dan naredimo korak naprej in motocikel je vse boljši. Najbolj me veseli, da smo zelo konstantni, in da nimamo nobenih težav," je dober začetek sezone izpostavljal Stoner. A točke se sicer delijo šele v nedeljo. Zdi se, da mu zmago lahko prepreči le napaka ali Pedrosa, že Lorenzo ne verjame vanjo: "Če bi mi pred tednom dni dejali, da bom odpeljal 1:54,9, vam ne bi verjel. Mislim, da jutri lahko pridem na stopničke oziroma vsaj poizkusim priti."

V razredu Moto2 bo s pole positiona startal Nemec Stefan Bradl. Le Španec Marc Marquez in Švicar Thomas Luthi sta na kvalifikacijah za njim zaostala manj kot sekundo. V najšibkejšem razredu do 125 kubičnih centrimetrov bo uvodno dirko sezone 2011 z najboljšega startnega položaja začel Španec Nicolas Terol.

VN Katarja, kvalifikacije:

1. Casey Stoner (Repsol Honda) 1:54,137
2. Dani Pedrosa (Repsol Honda) +0,205
3. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) +0,810
4. Marco Simoncelli (Gresini Honda) +0,851
5. Ben Spies (Fiat Yamaha) +0,958
6. Hector Barbera (Aspar Ducati) +1,086
7. Andrea Dovizioso (Repsol Honda) +1,092
8. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) +1,441
9. Valentino Rossi (Ducati) +1,500
10. Colin Edwards (Tech 3 Yamaha) +1,510

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.