Šport
5 ogledov

Stoner končal Rossijevo prevlado

Z zmago je Casey Stoner končal prevlado Valentina Rossija na domačem dirkališču, Žurnal24 main
Avstralec Casey Stoner drvi proti naslovu prvaka v svetovnem motociklističnem prvenstvu v elitnem razredu MotoGP.
 
 

Mislim, da položaj z gumami ne ustreza nikomur, niti Ducatiju. Dirke so postale umazane, dolgočasne, saj dramatičnosti sploh ni več zaznati. Postajamo kot Formula 1.

Valentino Rossi
 
Dominiral je tudi na dirki za VN San Marina. Za 21-letnikom, ki je slavil že osmič letos, sta drugo in tretje mesto osvojila Suzukijeva dirkača, Avstralec Chris Vermeulen in Američan John Hopkins .

Pred dirko so bile vse oči usmerjene v domačega matadorja Valentina Rossija , saj je tekmovališče, ki se je po 13 letih vrnilo na koledar svetovnega prvenstva, le streljaj oddaljeno od njegovega doma. Stoner se ni preveč oziral na navijače, še manj pa na tekmece za sabo. Potem ko je najhitreje potegnil z najboljšega startnega mesta, je z zmogljivim in predvsem hitrim ducatijem brez težav nadzoroval potek dirke od starta do cilja.

"Naslov sem imel že pred dirko skorajda v žepu. Kljub temu sem bil visoko motiviran za zmago, saj prav zaradi njih sploh dirkamo. Naslov prvaka je le pika na i. Čaka nas še veliko dirk, upam, da bom tudi na preostalih stal na najvišji stopnički," je po dirki za italijansko televizijo povedal Avstralec.

"Pri Yamahi morajo nekaj spremeniti. Razmišljam, da bi počel še kaj drugega, kot le dirkal, še posebno, če bom moral dirkati tako, kot sem danes. Ducati in Stoner si zaslužijo osvojiti prvenstvo. Za to dam pred njimi kapo dol,“ razmišlja petkratni svetovni prvak v najmočnejšem razredu Valentino Rossi, ki ima že vso sezono velike težave z gumami, v zadnjem času pa tudi z obtožbami zaradi utaje davkov.

Valentino Rossi si je ogledal pokvarjen motor svoje yamahe. © AFP

 

Do konca prvenstva je še pet dirk, Stonerja pa bodo ob takšnem ritmu (zmaga v Misanu je bila njegova osma letošnja) tekmeci bolj težko zaustavili. Še vedno je njegov prvi zasledovalec Rossi, nizkorasli Avstralec pa je prednost pred "Doktorjem" povišal že na 85 točk.

Madžar po nesreči na vrh lestvice
Tudi v četrtlitrskem razredu je vse ostalo po starem. Vladar je Španec Jorge Lorenzo , ki je tako kot Stoner dosegel osmo zmago v sezoni, pred tekmeci pa ima 54 točk naskoka. V najšibkejšem razredu je slavil domačin Mattia Pasini , drugi pa je bil Madžar Gabor Talmacsi , ki je v predzadnjem krogu v troboju za drugo mesto s Simonejem Corsijem in Hectorjem Faubelom povzročil trčenje, po katerem sta njegova tekmeca padla, sam pa se je odpeljal naprej. Madžar je s tem prevzel tudi vodstvo v SP, pred Faubelom pa ima deset točk prednosti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.