Šport
16 ogledov

Stoner navdušil rojake in osvojil "pole"

Stoner Repsol Honda motoGP trening Philipp Island VN Avstralije EPA
Avstralski motociklist Casey Stoner (Honda), dvakratni svetovni prvak, bo na nedeljski dirki velike nagrade Avstralije v elitnem razredu motoGP začel s prvega startnega mesta. Na dirkališču na Phillip Islandu je dosegel najboljši čas kvalifikacij (1:29,623) in bo skušal še šestič zapored dobiti dirko za domačo VN.

Za Caseyjem Stonerjem, ki se bo po koncu letošnje sezone poslovil od tekmovanj, bosta predzadnjo dirko letošnjega SP začela vodilna v prvenstvu. Prvouvrščeni Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) je dosegel drugi čas (+0,517), njegov rojak Dani Pedrosa (Honda), ki na drugem mestu zaostaja za 22 točk, pa tretjega (+0,952).

"Najboljši čas sem dosegel s trdimi gumami in vse skupaj se je zelo dobro izteklo. Po vsem, kar se je zgodilo, sem zelo vesel, da sem bil na koncu vendarle najhitrejši," je dejal Stoner, ki je imel nesrečo in je moral po padcu del kvalifikacij odpeljati na rezervnem motociklu. Italijan Valentino Rossi (Ducati), devetkratni svetovni prvak, je dosegel deveti čas z več kot dvema sekundama zaostanka (+2,038).

Sedemindvajsetletni Stoner, branilec naslova, je kljub temu, da je izpustil del sezone po poškodbi noge na avgustovskih kvalifikacijah v ameriškem Indianapolisu, v skupnem seštevku prvenstva tretji. Za drugim mestom zaostaja za 69 točk in nima več možnosti za osvojitev naslova.

Kvalifikacije v razredu moto2 je dobil Španec Pol Espargaro (Kalex), ki je edini, ki lahko naslov še odvzame vodilnemu rojaku Marcu Márquezu (Suter), tokrat tretjemu. V najšibkejšem razredu moto3 bo s prvega startnega mesta začel Nemec Sandro Cortese (KTM)). Slednji si je že prejšnji konec tedna na VN Japonske zagotovil naslov prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.