Šport
3 ogledov

Stoner potrdil prevlado iz treningov

Casey Stoner je v Katarju slavil že tretjič zapored.
1/24
Žurnal24 main
Po nedeljski odpovedi zaradi dežja so v ponedeljek le uspeli izpeljati prvo dirko sezone v razredu MotoGP, ki jo je dobil Casey Stoner (Ducati) pred Valentinom Rossijem (Yamaha).

Potem ko je otvoritveno dirko sezone na dirkališču Losail International v nedeljo v razredu MotoGP prekinil dež, so vodilni možje sprejeli odločitev, da VN Katarja izpeljejo v ponedeljek. V nenavadnem ponedeljskem terminu je v kraljevem razredu slavil Avstralec Casey Stoner (Ducati). Svetovni prvak iz leta 2007 je v Katarju slavil že tretjič zapored. Stoner, ki še vedno ni povsem pozdravil poškodovanega zapestja, si je že v prvem krogu privozil dve sekundi prednosti. Nato pa je nadziral položaj do samega konca dirke, saj njegova zmaga ni bila ogrožena niti za trenutek. Z zanesljivo zmago je Stoner potrdil domminacijo na stezi Losail, kjer je bil najhitrejši prav na vseh treningih. Na drugem mestu je končal aktualni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi (Yamaha). Zadnje mesto na stopničkah je zasedel drugi tovarniški voznik Yamahe Španec Jorge Lorenzo. Tik za stopničkami je končal Američan Colin Edwards (Yamah), ki je dirko začel iz šestega štartnega mest. Italijan Andrea Dovizioso pa je na prvi dirki s tovarniško Hondo zasedel solidno šesto mesto.

Dirko v razredu do 125 ccm je po le štirih odpeljanih krogih dobil Italijan Andrea Iannone (Aprilia). Tekmovalci so zaradi močnega naliva odpeljali le štiri kroge od predvidenih 18. Drugega mesta se je razveselil še en tekmovalec moštva Aprilia, Španec Julian Simon (+0,180), medtem ko je bil tretji Nemec Sandro Cortese (Derbi).

Španec Hector Barbera (Aprilia) je zmagovalec uvodne dirke četrtlitrskega razreda svetovnega motociklističnega prvenstva. Organizatorji velike nagrade Katarja v Dohi so tudi to dirko zaradi dežja morali skrajšati, a ne tako drastično kot v najnižjem razredu, saj so tekmovalci odpeljali 13 od načrtovanih 20 krogov. Drugo in tretjo mesto sta osvojila Francoza Jules Cluzel (Aprilia)in Mike Di Meglio (Aprilia).

Katar, Moto GP (22 krogov po 5,38 km/118,36 km):


1. Casey Stoner (Ducati) 42:53,984
2. Valentino Rossi (Yamaha) + 7,771
3. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 16,244
4. Colin Edwards (Yamaha) + 24,410
5. Andrea Dovizioso (Honda) + 27,263
6. Alex De Angelis (Honda) + 29,883
7. Chris Vermeulen (Suzuki) + 33,627
8. Mika Kallio (Ducati) + 34,755
9. Toni Elias (Honda) + 39,481
10. Randy De Puniet (Honda) + 42,284

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.