Šport
21 ogledov

Stoner spraznil sedež za Rossija

Casey Stoner letosi, tako kot v prejšnjih treh, dirka za ekipo Ducatija. (Foto: Žurnal24 main
Avstralec Casey Stoner, svetovni prvak iz leta 2007, bo prihodnjo sezono v elitnem razredu MotoGP vozil za tovarniško moštvo Repsol Honde. Sedež pri Ducatiju je tako spraznil za Valentina Rossija.

Casey Stoner je kariero v elitnem razredu začel pri zasebni ekipi LCR Honda leta 2006, nato pa se je preselil k tovarniškemu Ducatiju, kjer je leta 2007 dosegel tudi največji uspeh kariere. V sezoni 2011 bo dirkal za tovarniško Repsol Hondo. Za to ekipo v letošnji sezoni tekmujeta Španec Dani Pedrosa in Italijan Andrea Dovizioso. Šefi Honde ne izključujejo možnosti, da bi oba ostala z njimi in bi tako nastopali s kar tremu oranžnimi motocikli.

Imamo dva odlična dirkača in zdaj bomo dobili še enega. Želimo si obdržati vse tri. S tem bi imeli sanjsko ekipo. Zelo smo zadovoljni, da nas je Casey izbral, saj je eden najboljših, je hiter in ima izkušnje.
Šuhej Nakamoto
"Zmage in emocije, ki nam jih je pričaral so poplačilo za ves trud, ki smo ga vložili v ta šport," je dejal prvi mož Ducatija Filippo Preziosi in dodal, da je Stoner izredno talentiran dirkač, hkrati pa vedno lojalen in pošten. "Odločil sem se, da naredim spremembo in si postavim nove cilje. Nikakor pa ne bom pozabil zadnja štiri leta pri Ducatiju," pa je dejal Avstralec.

Selitev Stonerja po koncu letošnje sezone morda odpira vrata še za nekaj sprememb v kadru vodilnih ekip. Italijanski mediji so nedavno že ugibali, da bi se lahko večkratni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi (Fiat Yamaha), ki zaradi poškodbe trenutno sicer ne dirka, preselil prav k Ducatiju. A uradnih potrditev o morebitni selitvi Rossija iz Yamahe za zdaj še ni. Če bi jih Rossi res zapustil, bi se s Tech 3 Yamahe na tovarniško preselil veliki ameriški up Ben Spies.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.