Šport
10 ogledov

"Stonerja bo nemogoče premagati"

Casey Stoner je pod reflektorji Dohe zmagal že v minulih treh sezonah. (Foto: Re Žurnal24 main
"Mislim, da bo tu Stonerja skoraj nemogoče premagati," po treningu pred uvodno VN Katarja meni Lorenzo. Z Rossijem sta za dirkačem Ducatija zaostala pol sekunde. Zares bo šlo ob 22.00.
Spored kvalifikacij:
125 ccm (sobota 21.00)
MotoGP (sobota 21.55)
Moto2 (sobota 23.10)

S petkovim prostim treningom se je v Dohi začela nova motociklistična sezona. S kar pol sekunde prednosti pred najbližjim zasledovalcem je bil najhitrejši trikratni zaporedni zmagovalec te dirke Casey Stoner (Marlboro Ducati). Le dve tisočinki sta ločili drugega Jorgeja Lorenza in tretjega Valentina Rossija (oba Fiat Yamaha). Že četrti Andrea Dovizioso (Repsol Honda) je zaostal več kot sekundo. Najboljši z motociklom zasebnega moštva je bil novinec Ben Spies (Yamaha Tech 3) na šestem mestu. "Prvi trije so občutno hitrejši, z vsemi ostalimi pa se lahko enakovredno kosamo," meni aktualni prvak v Superbiku. Medtem je bil Marco Melandri (Gresini Honda) z dvema sekundama in pol zaostanka šele 16.

Spored dirk:
125 ccm (nedelja 19.00)
Moto2 (nedelja 20.15)
MotoGP (nedelja 22.00)

"Z začetkom smo lahko zelo zadovoljeni, a mislim, da nas bodo že na kvalifikacijah ujeli. Še naprej bo treba dirkati na polno in še delati na izboljšavah nastavitev motocikla," je v prvi izjavi po treningu dejal Stoner. Lorenzo se ne strinja: "Vedno sem samozavesten in želim zmagati. Včasih ti to lahko uspe, včasih ne. Mislim, da bo tu Caseyja skoraj nemogoče premagati." Lanski podprvak je še potarnal nad bolečinami v roki in napovedal: "Moj cilj ni zmaga, ampak da končan dirko." Rossi je mnenja, da lahko Stonerja premaga, če najdejo več oprijema. "Pričakovali smo več. Lahko bi bil še hitrejši. Če želimo konkurirati Stonerju, se moramo izboljšati."

VN Katarja, petkov trening:

1. Casey Stoner (Marlboro Ducati) 1:55,500
2. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha ) +0,526
3. Valentino Rossi (Fiat Yamaha) +0,528
4. Andrea Dovizioso (Repsol Honda) +1,198
5. Nicky Hayden (Marlboro Ducati) +1,293
6. Ben Spies (Tech 3 Yamaha) +1,318
7. Alvaro Bautista (Rizla Suzuki) +1,498
8. Randy de Puniet (LCR Honda) +1,531

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.