Šport
28 ogledov

Stopničke le Savšku, Kauzer 6.

Benjamin Savšek je ponosno stopil na drugo stopničko v Pragi. (Foto: Nina Jelenc Žurnal24 main
Minuli vikend se je v Pragi dogajala prva tekma letošnjega svetovnega pokala v kajaku in kanuju na divjih vodah. Kanuist Benjamin Savšek je bil drugi, kajakaš Peter Kauzer pa šesti.
Prirediteljem evropskega prvenstva kajakašev in kanuistov v Bratislavi, ki jim jo je v začetku junija zagodlo vreme in so morali zaradi narasle reke Donave tekmovanje odpovedati, bodo le prišli na svoj račun. Vodstvo Evropske kanuistične zveze (ECA) odločilo, da bodo odpadlo prvenstvo nadomestili med 13. in 15. avgustom.

Nedeljski dan v Pragi se ni razpletel po slovenskih željah. Svetovni prvak Peter Kauzer je ciljal visoko, na koncu pa po ponesrečeni vožnji ostal brez zmagovalnega odra. Med trojico slovenskih polfinalistov se je s tretjim časom edini prebil v finale najboljše deseterice, kjer pa s štirimi kazenskimi sekundami više kot do šestega mesta ni mogel. V polfinalu sta nastopila še Dejan Kralj in Jure Meglič. Kralj je dosegel 14. čas, Meglič pa 20. Zmagal je Italijan Daniele Molmenti. V Pragi sta nastopili tudi dve Slovenki, boljša pa je bila Urša Kragelj, ki si je s četrtim časom v polfinalu priveslala tudi finalni nastop. Na koncu je sicer v finalu zasedla zadnje, deseto mesto, saj je med drugim tudi zgrešila vrata, a je vseeno pokazala, da lahko z brezhibno vožnjo konkurira tudi najboljšim. Nina Mozetič je bila v polfinalu 20. Zmagala je Nemka Jasmin Schornerberg.

"Peter je razočaran, saj ve, da lahko pokaže precej več. Tokrat se mu ni izšlo po načrtih, v polfinalu je napravil manjšo napak in bil na tretjem mestu, nato pa svojo uvrstitev poslabšal in je zelo slabe volje. Na drugi strani je Urša Kragelj povsem zadovoljila pričakovanja, pokazala da lahko odpelje tudi zelo hitro, na splošno smo s to tekmo svetovnega pokala zadovoljni," je povedal direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc.

Prihodnji konec tedna se slalomisti odpravljajo na prizorišče lanskega svetovnega prvenstva v Seu d'Urgell, kjer bo na sporedu druga tekma svetovnega pokala.

Dan prej je enega svojih največ uspehov dosegel kanuist Benjamin Savšek, ki je osvojil drugo mesto. Anže Berčič s 15. in Dejan Stevanovič z 22. Savšek je tako dokazal, da je letos v res dobri formi. Po petem času v polfinalu je v finalu najboljše deseterice odpeljal najhitreje, a so mu sodniki za dotik prisodili dve kazenski sekundi. Kljub temu je vse skupaj zadostovalo za drugo mesto. "Sicer smo vložili protest, saj se dejansko ni videlo, ali se je res dotaknil vrat, vendar ga sodniki niso upoštevali," je povedal Jelenc. "Proga mi je res ustrezala, čoln je lepo tekel in osvojil sem drugo mesto, s čimer sem res zadovoljen. Dokazal sem, da sem v dobri formi pred nadaljevanjem sezone, ki bo resnično dolga. V začetku junija odpadlo evropsko prvenstvo bo namreč na sporedu sredi avgusta, zdaj pa me še čakata dve tekmi svetovnega pokala v Seu d'Urgellu in Augsburgu. Pred septembrskim svetovnim prvenstvom v Tacnu bo tako sezona še zelo pestra," pa je povedal naš novi junak Savšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.