Šport
11 ogledov

Stosurjeva z lahkoto naprej

stosur us open EPA
Avstralka Samantha Stosur se je brez težav prebila v drugo kolo OP ZDA v New Yorku. Branilka naslova je po manj kot eni uri igre, uvodni dvoboj je trajal kratkih 51 minut, odpravila nižje rangirano Hrvatico Petro Martić s 6:1, 6:1. Zaradi naliva so morali organizatorji za debele tri ure prekiniti turnir.

Naliv pa je prehitela avstralska teniška igralka Samantha Stosur, ki je uvodni dvoboj na stadionu Arthurja Asha končala že v 51 minutah. Avstralka je servirala kar deset asov ter je izkoristila pet izmed osmih brejk priložnosti, Hrvatica Petra Martić ji ni bila niti najmanj kos, saj ji je odvzela le dve igri, naredila pa je kar 25 neizsiljenih napak.

"Zelo sem vesela, ker sem lahko znova zaigrala na turnirju, kjer sem uprizorila nekatere najboljše predstave v karieri. Počutila sem se pripravljeno in močno. Za mano je odličen začetek. Zelo sem zadovoljna s svojo igro, nimam pripomb," je dejala Stosurjeva, ki je proti Hrvatici dobila prvih 19 točk. Stosurjeva je sicer sedma nosilka US opna.

V drugo kolo zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni se je prebila tudi Avstralkina rojakinja Casey Dellacqua, ki je premagala Ukrajinko Lesjo Curenko s 6:2, 6:3, napredovale pa so tudi Gruzijka Ana Tatišvili, ki je s 6:2, 6:0 ugnala Francozinjo Stephanie Foretz, deveta nosilka Kitajka Na Li, lanska zmagovalka Rolanda Garrosa, je brez večjih težav odpravila Britanko Heather Watson s 6:2, 6:3, Čehinja Lucie Hradecka je bila boljša od Španke Anabel Medina Garrigues, 27. nosilke, s 6:3, 6:3, 11. nosilka Francozinja Marion Bartoli pa za drugi krog premagala Američanko Jamie Hampton s 6:3, 7:6 (5).

Na nastop še čakata Slovenca. Najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP se bo pomeril z Italijanom Flaviom Cipollo, 88. igralcem sveta. Tekmeca se do zdaj na ATP turnirjih še nista srečala, igrala pa sta na challenger turnirju v Maroku, kjer je leta 2010 s 6:4, 6:3 slavil Cipolla. Hercogova se bo srečala s peto nosilko, Čehinjo Petro Kvitovo, lansko zmagovalko Wimbledona, ki je dobro formo potrdila z zmago na zadnjem turnirju v New Havnu. Igralki se do zdaj še nista pomerili. Grega Žemlja bo igral v torek, ko se bo pomeril z brazilskim kvalifikantom Ricardom Mellom, 168. igralcem z lestvice ATP.

OP ZDA, New York (25,526 milijona dolarjev):

Ženske, 1. kolo:
Ana Tatišvili (Gru) : Stephanie Foretz (Fra) 6:2, 6:0;
Na Li (Kit/9) : Heather Watson (VBr) 6:2, 6:3;
Casey Dellacqua (Avs) : Lesja Curenko (Ukr) 6:2, 6:3;
Samantha Stosur (Avs/7) : Petra Martić (Hrv) 6:1, 6:1;
Lucie Hradecka (Češ) : Anabel Medina Garrigues (Špa/27) 6:3, 6:3;
Marion Bartoli (Fra/11) : Jamie Hampton (ZDA) 6:3, 7:6 (5).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.