Šport
74 ogledov

Stožice "izvisele", ACH dobil Kazan

Eden od razlogov za selitev je bila zasedenost radovljiške dvorane. (Foto: Nik R Nik Rovan
Dvorana v Stožicah – kljub velikim željam po tem – ne bo prizorišče zaključnega turnirja odbojkarske Lige prvakov. Blejci pa so za tekmece v osmini finala dobili odbojkarje ruskega Kazana.

Na sedežu Evropske odbojkarske zveze (Cev) v Luksemburgu so določili prireditelje zaključnih turnirjev Lige prvakov in izžrebali pare osmine finala. Pri moških, kjer je bil med kandidati za izvedbo "final foura" tudi blejski ACH Volley, bo odločilni turnir v Trentinu, Blejci pa so za tekmece v osmini finala dobili ruskega Kazana.

Prve tekme osmine finala bodo predvidoma 2. in 9. februarja, četrtfinalne pa bodo na sporedu 2. in 9. marca. ACH Volley se bo, če bo uspešen v dvobojih s Kazanom, za uvrstitev med najboljše štiri pomeril z zmagovalcem dvoboja med belgijskim Randstadom Roeselarejem in poljsko ekipo Skra Belchatow. Poljski Jastrzebski, ki si je v sredo z zmago v Stožicah zagotovil prvo mesto v skupini C pred Blejci, je za tekmeca dobil nemški Unterhaching.

"Čaka nas eden najtežjih možnih nasprotnikov v ligi prvakov, ki nam ne ustreza predvsem zato, ker bomo morali na dolgo pot v Rusijo. O njihovi kakovosti ni dvoma, dovolj je to, da so gladko zasedli prvo mesto v skupini in so drugi v močnem ruskem prvenstvu. Sestavlja jih večina najboljših ruskih odbojkarjev in dva ameriška reprezentanta. Podobno zasedbo imajo kot pred dvema letoma, ko smo z njimi že igrali in izgubili. Do teh tekem moramo dvigniti formo, tako da se bomo lahko kosali z njimi," je po žrebu dejal kapetan ekipe Andrej Flajs.

Dotaknil se je tudi izbora prireditelja zaključnega turnirja: "Malo nam je žal, ampak da je organizacijo dobil Trentino, ni presenečenje. Med temi kandidati je bil favorit, predvsem zaradi tega, ker so dvakratni evropski prvaki, pa tudi, ker jih je lani evropska zveza prosila, da se udeležijo zaključnega turnirja, čeprav so takrat igrali še v polfinalu domačega prvenstva."

"Velikega razočaranja niti ni, ker verjamemo in se tudi zavedamo, da so pred nami novi izzivi, tako da nam visokih ciljev in ambicij zagotovo ne bo zmanjkalo niti v prihodnje. Kar se tiče žreba, pa vse kaže, da nam je namenjeno prehoditi dejansko zelo dolgo pot. Žreb nam je nedvomno namenil zelo eminentnega nasprotnika in zagotovo bomo imeli najzahtevnejše gostovanje. V tekmah proti Zenitu bo potrebno pokazati vrhunsko formo, če želimo biti na ravni naših tekmecev in si priboriti napredovanje," pa je menil predsednik upravnega odbora kluba Rasto Oderlap.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.