Šport
24 ogledov

Strah in trepet: Velikani in Jeklarji

1/28
Žurnal24 main
Nenavadna sezona se nadaljuje. Patriots so izgubili in to proti Brownsom! Najbolje zdaj igrajo Steelers in Giants. Slednji so strah in trepet. Naj imajo v nedeljo usmiljenje s patetičnimi Cowboys.
Vsakoletno tekmo v Torontu v Rogers Centru so "domači" Bufallo Bills (0-8) znova izgubili. Pred ne najbolj polnimi tribunami so bili Chicago Bears (5-3) boljši z 22:19.

Pittsburgh Steelers (6-2) so se izenačili na prvem mestu v diviziji AFC Sever z Baltimore Ravens (6-2), potem ko so na ponedeljkovi tekmi devetega tedna lige NFL s 27:21 premagali še eno ekipo te divizije, Cincinnati Bengals (2-6). Krokarji so bili že v nedeljo s 26:10 boljši od Miami Dolphinsov (4-4). Po polovici tekem rednega dela tako kaže, da so pred sezono visokoleteči Bengalski tigri v izgubljenem položaju, Jeklarji in Krokarji pa imajo še naprej oboji lepe možnosti za končnico. "Všeč mi je bilo, kako se je moja ekipa danes borila. Naredili smo nekaj napak, a vseeno zmagali," je strnil trener Steelersov, Mike Tomlin, potem ko so ob polčasu vodili za 20 točk, a v zadnji četrtini dobili dva touchdowna. S to zmago je Pittsburgh dokazal, da je eden resnejših kandidatov za Super Bowl iz konference AFC. Očitno bolj resen kot New England Patriots (6-2), katere smo za prve favorite napovedali minuli teden. Ti so si namreč to nedeljo privoščili poraz proti v zadnjih sezonah eni najslabših ekip, Cleveland Brownsom (3-5). Za zmago 34:14 je najbolj zaslužen tekač Peyton Hillis (imel je 184 jardov in dva touchdowna). Za Browns je to že drugi skalp v 14 dneh, potem ko so premagali tudi branilce naslova, New Orleans Saints (6-3). Slednji ta teden niso imeli težav (34:3) s Carolino Panthers (1-7).

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Če se v AFC najmočnejši zdijo Steelers, so v NFC to New York Giants (6-2). Ekipa, ki je letos poškodovala že štiri nasprotnikove podajalce, to nedeljo ni imela milosti s Seattle Seahawks (4-4). V prvem polčasu so povedli s 35:0, se v drugem malo umirili in zanesljivo zmagali 41:7. Podajalec Eli Manning je vse bolj zanesljiv (nobene prestrežene podaje) – tokrat je imel 290 jardov in tri touchdowne. Slabše pa je šlo njegovemu bratu, Paytonu Manningu. Eden najboljših podajalcev desetletja je tekmo začel s prestreženo podajo in se moral na koncu s svojimi Indianapolis Colts (5-3) sprijazniti s porazom 24:26 proti Philadelphii Eagles (5-3). Pri slednjih se je po poškodbi reber vrnil podajalec (pa tudi tekač) Michael Vick, ki je pridelal 218 jardov in touchdown po zraku in 74 jardov in touchdown po tleh. Tekmo je zaznamovala nova huda poškodba: Colt Austin Collie je utrpel hud dvojni nalet nasprotnikov, padel je v nezavest, na zelenici so mu pomagali 10 minut – vendarle jo je odnesel le s pretresom možganov.

Potrebovali smo zmago. Čas bo pokazal, če nam je ta dala nekaj dodatnega elana. Bilo je noro, a na tak način ne moreš vsak dan zmagati.
Brett Favre

V tekmi najlepših dveh presenečenj sezone so Oakland Raiders (5-4) po golu Sebastiana Janikowskega v podaljšku s 23:20 premagali Kansas City Chiefs (5-3). Oboji imajo še naprej lepe možnosti za končnico, saj v diviziji AFC Zahod vodijo pred prvimi favoriti te divizije pred sezono, San Diego Chargers (4-5). Slednji zdaj sicer igrajo bolje kot v začetku sezone in so v nedeljo z 29:23 premagali Houston Texans (4-4). Podajalec Boltsov, Philip Rivers, je vrgel štiri touchdowne. Tretje presenečenje sezone so Tampa Bay Buccaneers (5-3), ki pa so tokrat z 21:27 izgubili proti vse boljšim Atlanta Falconsom (6-2).

Od pozitivnih presenečenj pa k razočaranjem. Dallas Cowboys (1-7) so bili znova ponižani – Green Bay Packers (6-3) so bili boljši s 45:7. Dan po tekmi je lastnik Kavbojev, Jerry Jones, končno odpustil trenerja Wada Phillipsa. Še naprej pa za krmilom ostaja Brad Childress. Morda ga je rešila zmaga Minnesoto Vikingsov (3-5) v podaljšku tekme z Arizono Cardinals (3-5). Letos kritizirani Brett Favre je dosegel še en rekord – vrgel je 446 jardov (zanj največ v karieri). Vikings so sicer še štiri minute pred koncem tekme zaostajali za dva touchdowna. Možnosti za končnico tako še ostajajo, a zmaga Packersov jim ne gre na roke. Na podoben način kot Vikings so se rešili New York Jets (6-2), ki so v podaljšku s 23:20 premagali Detroit Lions (2-6).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.